Vaikas liko įkalintas „Tesloje“: ši mašina gali būti mirtinai pavojinga

  • Teksto dydis:

Amerikietei ir jos anūkei kelionė į zoologijos sodą vos nesibaigė tragedija. Įsodinusi dviejų metų neturinčią mergytę į „Teslą“, močiutė įlipti į automobilį nebegalėjo, nes išsikrovė „Teslos“ baterija. Mergaitę ištraukti iš elektromobilio pavyko tik atvykusiems ugniagesiams.

„Uždariau dureles, apėjau aplink automobilį, tada bandžiau atidaryti automobilio duris, bet automobilis buvo miręs. Negalėjau įlipti, neveikė nei „Teslos“ raktas mano mobiliajame telefone, nei automobiliui atidaryti skirta kortelė“, – kalbėjo „Teslos“ savininkė Renė Sancheza.

Išsikrovus „Teslos“ akumuliatoriui, viduje sėdintis žmogus gali pasinaudoti porankyje esančia durų atidarymo svirtimi. Daugelis vairuotojų apie ją nežino. Šiuo atveju, automobilio savininkė buvo lauke, o jos anūkė prisegta prie automobilinės kėdutės. Neturėjo kitos išeities, tik skambinti pagalbos telefonu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Atvykę ugniagesiai pirmiausia pasakė, kad „tai – „Tesla“, mes negalime atidaryti šitų automobilių“. Aš pasakiau, kad „man nerūpi net, jeigu teks perpjauti mano automobilį per pusę. Ištraukite anūkę““, – sakė R. Sancheza.

Ugniagesiai buvo priversti daužti langą. Prieš daužiant, langą apklijavo juosta, kad stiklai nesužeistų mergaitės.

„Pirmąsias kelias minutes mergaitei buvo viskas gerai. Kai tik atvyko ugniagesiai ir prasidėjo triukšmas, langų daužymas, ji pradėjo verkti, nes buvo išsigandusi“, – tikslino R. Sancheza.

Ugniagesiai sugebėjo įlipti pro langą ir ištraukti mergaitę. Gelbėtojai jai padovanojo žaislinę ugniagesio kepuraitę, kad ji nusiramintų.

Po to, kai mergaitė buvo saugi, man kilo pyktis, kirbėjo mintis, kad viskas galėjo būti daug blogiau.

„Po to, kai mergaitė buvo saugi, man kilo pyktis, kirbėjo mintis, kad viskas galėjo būti daug blogiau“, – sakė R. Sancheza.

„Tesla“ vairuotojai turėtų gauti tris įspėjimus prieš tai, kai išsikrauna akumuliatorius. Moteris teigė, kad negavo nei vieno įspėjimo. Tai patvirtino mašiną apžiūrėję specialistai.

„Kai akumuliatorius išsikrauna – esi bejėgis“, – teigė R. Sancheza.

Specialistai teigia, kad yra būdas kaip atrakinti išsikrovusią „Teslą“, tačiau jis sudėtingas ir reikalaujantis nemažai laiko. Daugelis šių mašinų vairuotojų ir gelbėtojų apie tai nežino.

„„Teslos“ gamintojams ir gelbėtojams reikia suteikti kaip įmanoma daugiau informacijos, nes šiuo atveju jie neturėjo net žalio supratimo, ką daryti“, – sakė R. Sancheza.

Ši nelaimė moteriai padėjo suprasti vieną dalyką.

„Kai ji veikia – puiku, bet kai sugenda, gali būti mirtinai pavojinga“, – įspėjo R. Sancheza.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Šūdą kažkokį rašo.pasiėmiai akmenį išdaužai stiklą ir atsidarai duris,jeigu jau ekstra atvejis.

Cha

Cha portretas
Bet koks AI gali būti mirtinai pavojingas!

saliarka

saliarka portretas
turiu tėsla,o dar benzinini generatoriu bagazineje turiu,kai nusprogsta batareika,pasikraunu su generatorium per pora ,trejeta valandu ir vaziuoju toliau,tiesa 20 ltr.benzo isnaudoju.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių