Svarbi žinia vairuotojams: prie „Megos“ – eismo pokyčiai

  • Teksto dydis:

Vasarą tris didžiausius Lietuvos miestus Vilnių, Kauną ir Klaipėdą jungiančiame transporto mazge šalia prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ bus vykdomi didesnį eismo pralaidumą užtikrinsiantys darbai.

Kaip skelbiama pranešime, pirmieji transporto mazgo prie „Megos“ pertvarkos darbai atlikti praėjusių metų vasarą. Tuomet rekonstruota Užnerio gatvės atkarpa tarp „Megos“ ir Vytėnų gatvės.

Šią vasarą numatyti atlikti darbai bus vykdomi keliais etapais. Rangos darbus atliks „Kauno keliai“. Skaičiuojama, kad tam prireiks apie 3,1 mln. Eur su PVM.

Liepos mėnesį numatoma rekonstruoti dvi sankryžas ir privažiavimo kelius prie „Megos“. Jiems vykstant, eismas bus iš dalies ribojamas susiaurinant važiuojamąją gatvių dalį.

Planuojama, kad atlikus Jotvingių g. – Užnerio g. – MEGA (Islandijos pl. 32) – A1 jungiamojo kelio, privažiavimo kelio į „Megos“ (Islandijos pl. 32) teritoriją rekonstrukcijos ir pertvarkos darbus, keisis eismas.

Važiuojant nuo Šilainių Užnerio gatve, už viaduko bus įrengta papildoma eismo juosta Vytėnų kryptimi, posūkiui į kairę „Megos“ link ir toliau liks dvi juostos.

Po pertvarkos važiuojant nuo A1 jungiamojo kelio, eismą numatoma organizuoti dviem juostomis į dešinę Vytėnų kryptimi. Sukti į kairę Šilainių kryptimi nebebus leidžiama.

Važiuojant nuo Vytėnų, numatoma įrengti papildomą – trečiąją – eismo juostą, skirtą eismui tiesiai ir į dešinę „Megos“ link.

Važiuojant nuo „Megos“ ketinama atsisakyti posūkio į kairę Vytėnų kryptimi ir eismą perorganizuoti trimis juostomis į dešinę Šilainių kryptimi. Eismas Vytėnų kryptimi numatomas kitoje sankryžoje.

Numatoma, kad atlikus Užnerio g. – Islandijos pl. 30 – MEGA (Islandijos pl. 32) galinės dalies, privažiavimo kelių į „Megos“ (Islandijos pl. 32) teritoriją ir Islandijos pl. 30 teritoriją („McDonald‘s“, „Lidl“ ir „Decathlon“) rekonstrukcijos ir pertvarkos darbus, taip pat keisis eismas.

Važiuojant nuo Šilainių Užnerio gatve, numatoma įrengti papildomas dvi eismo juostas. Tuomet dviem juostomis būtų galima važiuoti tiesiai Vytėnų kryptimi, papildoma atskira juosta būtų skirta sukti į dešinę, „Lidl“, „McDonald‘s“ link.

Užnerio gatvės atkarpoje, eismo kryptimi nuo Vytėnų, numatoma papildomai įrengti vieną eismo juostą. Eismas tuomet būtų organizuojamas taip, kad viena juosta būtų galima sukti į kairę „Lidl“ link, viena juosta būtų galima važiuoti tiesiai Šilainių kryptimi, o kraštine juosta eismas vyktų tiesiai ir į dešinę „Senukų“ link. Užnerio gatvės ruože būtų įrengiama papildoma eismo juosta;

Važiuojant nuo „Lidl“, vietoj dviejų esamų eismo juostų numatomos keturios, iš kurių sukti į kairę Šilainių link būtų skirtos dvi juostos, važiuojant tiesiai „Senukų“ link būtų galima važiuoti viena juosta kartu su galimybe sukti į kairę, o trečioji juosta būtų skirta sukti į dešinę Vytėnų link;

Važiuojant nuo „Senukų“, planuojama įrengti papildomą – antrąją – eismo juostą.

Rugpjūtį ketinama pradėti Šilainius su Vytėnais jungiančio viaduko (Jotvingių g.) kapitalinio remonto darbus. Didžiąją dalį viaduko remonto darbų numatoma atlikti per rugpjūtį. Juos atlikus, eismas viaduku būtų organizuojamas ne keturiomis juostomis kaip iki šiol (po dvi juostas Vytėnų ir Šilainių kryptimi), o jau penkiomis (dviem juostomis Vytėnų ir trimis – Šilainių link).

Visus trečiojo etapo darbus (įskaitant šaligatvių įrengimą ir aplinkos sutvarkymą) rangovė „Kauno keliai“ yra įsipareigojusi atlikti iki Kalėdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaha

Gaha portretas
Uzkisa vytenus visi kaimieciai is domkes ir t.t pirkot kaime troba tai malonekit savo numyztais keliais ir vazinet. Db per asilus kiek vargo vytenam

o siaube

o siaube portretas
kodel piko valandom,savaitgali,kai visi varo i pajuri POLICIJA negali eismo ten pareguliuot.....pastoviai kamsciai ten,avarijos,visi skuba ,pagatavi ant bagazines uzsokt su savo skubejimais,atstumo nesilaiko,tik tie gudresni niekur nenuskuba............KAUNE EISMAS PASIDARE KEIKSMAZODIS

skaitytojas

skaitytojas portretas
kai paskaitai straipsni tai atrodo kad prie megos padarys pralaiduma kuris virsys visus 3 busimus tiltus A1 magistralej per neri...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių