„Regitra“: nenorėdami likti be vairuotojo pažymėjimo, kai kurių savivaldybių gyventojai ypač suskubo

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų Lietuvoje įsigalioja naujai tvarkai, kuomet baigus galioti medicininei pažymai nebegalios ir vairuotojo pažymėjimas. Todėl pastebima, kad aktyviausiai pasitikrinti sveikatą jau suskubo Kalvarijos ir Šilalės bei Klaipėdos rajonų savivaldybių vairuotojai, skelbia „Regitra“.

„Regitros“ duomenimis, nurodytose savivaldybėse liko tik 8–9 proc. vairuotojų, kuriems reiktų pasitikrinti sveikatą.

Tuo metu vangiausi šiuo klausimu lieka Visagino, Zarasų rajono ir Panevėžio vairuotojai. Šiuose regionuose apie 13–14 proc. vairuotojų dar nėra pasitikrinę sveikatos.

„Iki kitų metų sausio likus tik kiek daugiau nei 4 mėnesiams, kviečiame vairuotojus nenukelti šio klausimo paskutinei dienai ir jau dabar pasitikrinti savo medicininės pažymos galiojimo terminą ir, jei reikia, nuvykti į medicinos įstaigą sveikatos patikrai“, – pranešime cituojamas „Regitros“ Paslaugų valdymo ir vystymo departamento direktorius Tautvydas Paliulis.

ELTA primena, kad 2022-ųjų rudenį Seimas nusprendė vairuotojo pažymėjimo galiojimą susieti su medicininės pažymos galiojimo trukme. Vairuotojams, nepasitikrinusiems sveikatos nustatytu periodiškumu, vairuotojų pažymėjimų galiojimas bus sustabdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių