Kviečia į bavarišką savaitgalį Kaune: vokiškas maistas, tradicinė muzika ir „Oktoberfesto“ nuotaika

  • Teksto dydis:

Ar teko lankytis garsiajame Miuncheno alaus festivalyje „Oktoberfest“? O galbūt lietuviškajame „Oktoberfeste“? Pirmąjį balandžio savaitgalį turite progą tai padaryti: nors pats festivalis organizuojamas rudenį, balandžio 5–6 d. Kaune vyks bavariškas savaitgalis, kurio pagrindiniai atributai – tradiciniai valgiai, gėrimai ir muzika – tikrai privers pasijusti lyg garsiojoje „Oktoberfesto“ šventėje.

Pasak bavariško savaitgalio organizatorių „Volfas Engelman“ bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorės Audronės Saulėnienės, renginyje laukiami visi, išsiilgę bavariškų tradicijų ar norintys su jomis susipažinti.

„Tai – puiki proga pajusti bavarišką dvasią. Esame paruošę gausų meniu, įkvėptą karališkosios šeimos virtuvės istorinių receptų, tad laukia tikra puota. Stalai bus nukrauti tradiciniais vokiškais valgiais, tokiais kaip breceliai su apyniuoto gėrimo ir trijų sūrių užtepėle, mėsos pyragas, vokiškos dešrelės, kiaulienos karka, bulvių kukuliai, troškinti raudonieji kopūstai, veršienos šniceliai, „Bratwurst“ dešrelės su bulvių salotomis ir antienos kulšelės. Taip pat bus desertų – obuoliai su vaniliniu padažu, kepti kvietinėje tešloje, bei štrudelis su obuoliais“, – apie laukiančią fiestą pasakojo A. Saulėnienė.

„Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

Anot jos, šventėje bus kviečiama ragauti ir apyniuotų gėrimų iš litrinių bokalų.

„Specialiai bavariškam savaitgaliui išvirsime dvi rūšis naujų gėrimų, o kita dalis jų atkeliaus tiesiai iš Bavarijos karališkojo bravoro. Žinoma, neapsieisime ir be tradicinės muzikos – susirinkusius linksmins grupė „Allegretto Band“, kasmet koncertuojanti ir mūsų organizuojamose „Oktoberfesto“ šventėse. Ji atliks tokius kūrinius kaip „Rosamunda“, „Raugintų kopūstų polka“, „Ein Prosit der Gemütlichkeit“ ir kitas gerai žinomas tradicines melodijas“, – sakė bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė.

„Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

Dar daugiau bavariškų tradicijų

2023 m. pavasarį „Volfas Engelman“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Jo Karališkąja Didenybe princu Luitpold von Bayern ir jo valdoma bendrove „König Ludwig International“. Bravorui buvo suteiktas leidimas virti karališką Bavarijos gėrimą, o pirmoji jo partija Lietuvoje pristatyta praėjusių metų birželio mėnesį.

„Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

„Praėjusiais metais oficialiai tapome Bavarijos tradicijų puoselėtoju Lietuvoje. Tačiau dar iki pasirašydami sutartį buvome bavariškos kultūros gerbėjai ir siekėme su ja supažindinti ir Lietuvos žmones – šiemet jau šeštą kartą Kaune organizuosime „Oktoberfestą“. Mūsų kolektyvui bavariškos tradicijos visuomet buvo labai artimos, o šiemet pajutome norą jomis dalintis dar dažniau. Todėl kilo mintis pradžiuginti žmones suorganizuojant dar vieną bavariškų tradicijų šventę, kurią tikrai galime vadinti mažuoju „Oktoberfestu“. Labai kviečiame visus sudalyvauti ir rezervuoti staliuką iš anksto. Tai galite padaryti telefonu arba el. paštu“, – kviečia bendrovės generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

„Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

Bavariškas savaitgalis vyks balandžio 5–6 dienomis Kaune, „Volfas Engelman Galerijoje“, adresu Kaunakiemio g. 2. Balandžio 5 d. renginys prasidės 18 val., balandžio 6 d. – 13 val. Staliuką rezervuoti galite telefonu +370 616 36 741 arba el. paštu studija@volfasengelman.lt.

„Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

Daugiau informacijos rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NEPRARASKIM HUMORO JAUSMO

NEPRARASKIM HUMORO JAUSMO portretas
ŠVENTĖ NE "ŠVYTURIO" O ENGELMANO.TAI IR FIESTA IR OKTOBER.

AŪŪŪ

AŪŪŪ portretas
Veryga, kur tu, ar eisi į tą festą????

ххх

ххх portretas
Гал пора фуру и русийа узтриго - текс кауниециамс пасулити.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių