ETI vadovas: kinų akcininkai nesikiša į veiklą, nes neskuba investuoti

  • Teksto dydis:

Akcininkai iš Kinijos nesikiša į vienos didžiausių Lietuvoje elektros energetikos objektų projektavimo įmonių - Kauno bendrovę Energetikos tinklų institutas (ETI), kurio kontrolinį akcijų paketą įsigijo 2013 metais, veiklą, nes neskuba į ETI investuoti, spėja bendrovės vadovas Giedrius Lynikas, informuoja "Verslo žinios".

Pasak jo, kol kas įmonės biudžeto formavimo principai, pasikeitus akcininkams, nesikeičia, - vadovui palikta daug laisvės. Tiesiog akcininkai pateikia lenteles, kurios užpildomos, o daug sprendimų įmonės vadovas gali priimti savarankiškai. "Mes pasakome, o jie paklauso, daug sprendimų priimame savarankiškai. Gal taip yra, nes akcininkai kinai neskuba su investicijomis, todėl ir nediktuoja savo taisyklių", - svarsto G.Lynikas.

Pasikeitus akcininkams, ETI vadovas prognozavo, kad įmonei atsivers platesnės galimybės tiek Lietuvoje, tiek kitose užsienio šalyse, tarp jų ir Kinijoje. Kol kas tokių užsakymų nesulaukta. "Kol kas tai nepasitvirtino, bet galiu pasakyti, kad prošvaisčių, kurių metų pradžioje dar nebuvo, šiuo metu jai matau", - sako G.Lynikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių