Vaizdas Birštone stebina: seniai to nebuvo

„Birštonas banguoja“ – su tokiu šūkiu kurortas pasitinka naują sezoną, tačiau mieste vaizdas toks lyg čia jau būtų viduvasaris. Turistai plaukia ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, o pramogas užsisakyti reikia iš anksto, nes bilietai iššluoti, o kainos visgi kilo, ypač maisto.

Į Birštoną Elena atvyksta ne pirmą kartą, pasakojo, kad ieško procedūrų, taisančių sveikatą. 

„Savo noru atvykome, vaikai nupirko kelialapius“, – LNK žinioms sakė kurorto lankytoja Elena Kornišova. 

Eilėse laukti tenka ne tik prie procedūrų, bet ir užsimanius pramogų Birštone. Pasak Mindaugo Žiedelio, toks vaizdas lyg Birštone jau būtų pats vidurvasaris. 

„Rezervacijos išankstinės, bilietus perka prieš dvi savaites“, – tikino „Nemuno turo“ vadovas M. Žiedelis. 

O ir vandens pramogų šiemet gerokai daugiau nei įprastai. 

„Suaktyvėjusi laivyba – beveik 40 mažų laivelių. Prieš trejus metus buvo penki– šeši. Taip pat suaktyvėję karšto oro balionų skrydžiai“, – sakė Kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Visgi šiemet tenka plačiau praverti piniginę, mat dėl panaikinto PVM labiausiai restoranuose brango maistas, o procedūrų kainos vidutiniškai šoktelėjo apie 10 proc. 

Paskutinės minutės sprendimas – jeigu geras oras ir nuotaika, tai tada vyksta rezervacijos.

„Medicininėje reabilitacijoje esame visiškai užimti, tenka laukti eilėje. Komercinės dalies nesame užpildę 100 proc. Užimtumas siekia 65 proc., t. y. 7 proc. geresnis negu pernai“, – džiaugėsi „Versmės“ direktorė Rasa Noreikienė.

Kol kas daugiausiai sulaukiama lietuvių turistų, vizitai trumpėja, neretai atvažiuojama tik pramogų, o nakčiai net neliekama. Viešbučiai nėra užpildyti. 

„Paskutinės minutės sprendimas – jeigu geras oras ir nuotaika, tai tada vyksta rezervacijos“, – teigė viešbučio „Esė“ vadovas Vytenis Zalaga.

Žmonės ieško ne tiek naujų potyrių, kiek naujų skonių. Kurorte ypač populiarėja gastronominis turizmas.

Pernai Birštonas sulaukė 4 proc. daugiau turistų iš Lietuvos ir 9 proc. daugiau iš užsienio – Vokietijos, Lenkijos ir Latvijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Birštone visada puiki šventinė programa ir viskas šalia kai nedidelis kurortas. Smagu kai nereikia mašinos, pasistatei ir pamiršai.

Nusivylimas Birštono švente

Nusivylimas Birštono švente portretas
Kad visa šventinė programa nuobodi, nieko naujo jau kokia 10m. tas pats, trūksta pramogų, daugiau sudominančių renginių. Nieko nuostabaus tokiam mažam kurorte, ten populiarus tenisas, petankių turnyrai o kad kažka naujo ilgai negeba pateikti programoje...

Nusivylimas Birštono švente

Nusivylimas Birštono švente portretas
Kad visa šventinė programa nuobodi, nieko naujo jau kokia 10m. tas pats, trūksta pramogų, daugiau sudominančių renginių. Nieko nuostabaus tokiam mažam kurorte, ten populiarus tenisas, petankių turtnyrai o kad kažka naujo ilgai negeba pateikti programoje...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių