Teismas: Ukmergės valdžia šilumos sutartį nutraukė teisėtai

Ukmergės rajono valdžia pagrįstai nutraukė šilumos ūkio nuomos sutartį su energetikos įmonių grupės „E energija“ valdoma šilumos tiekimo bendrove „Miesto energija“, konstatavo Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

Jis galutine nutartimi antradienį paliko nepakeistą praėjusių metų gruodžio 5 dienos Apeliacinio teismo nutartį, kuri taip pat buvo palanki Ukmergės rajono savivaldybei.Pasak Ukmergės rajono savivaldybės mero Algirdo Kopūsto, klausimas, ar sutartis buvo nutraukta teisėtai, buvo esminis.

„Po šios nutarties dvejus metus savo funkcijas vykdyti delsusi Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija privalės laikytis įstatymo nuostatų ir galiausiai išspręsti šilumos tiekimo licencijų klausimą“ - pranešime spaudai sakė A.Kopūstas.

Šiuo metu šilumą Ukmergės rajono gyventojams tiekia savivaldybės įmonės, tačiau jos neturi šilumos tiekimo licencijos, o šilumos tiekimą numato užpernai rugsėjį savivaldybės sprendimu paskelbta ekstremali padėtis.

Vienas „E energijos“ akcininkų, verslininkas Virginijus Strioga anksčiau BNS yra sakęs, kad priklausomai nuo teismų sprendimų Lietuvoje, bus sprendžiama, ar kreiptis į arbitražą dėl pažeistų teisių.„E energija“ yra pateikusi 29 mln. litų pretenzija Lietuvai.

Pasak „E energijos“, nuostoliai susidarė, nes Ukmergės rajono savivaldybė nuo 2010 metų gegužės 30 dienos nutraukė su „E energijos“ grupės įmone „Miesto energija“ pasirašytą šilumos ūkio modernizavimo ir nuomos sutartį.

Vyriausybė anksčiau ketino įtraukti Ukmergės savivaldybę į derybas su „E energija“ dėl pastarosios 29,032 mln. litų pretenzijos Lietuvai, tačiau savivaldybė atsisakė derėtis su „E energija“.Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, 2010 metų pavasarį nutraukusia šilumos ūkio nuomos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstutis Grinius

Kęstutis Grinius portretas
Kainos aplinkiniuose rajonuose: Širvintai-20,82 , Molėtai-20, 16, Utena-21,1 Ukmergės valdžia giriasi,kad tiekia po beveik 30????Būkite laimingi BEJE MIESTO ENERGIJA , Akmenėje tiekia po 27 cnt. , todėl Ukmergės vartotojai kentėjo ir dar kentės turėdami valdžią, kurios šūkis -kiaulės purvo neieiško

Kęstučiui Griniui

Kęstučiui Griniui portretas
Negražu kitus laikyti runkeliais. Nebent pats esi žemiau runkelio lygio t.y. iš psichiatrinės pasprukęs runkelis. Rašai: “Ukmergės valdžia giriasi,kad tiekia po beveik 30????”. Nutyli po kiek tiekė “miesto energija” bei už ką gavo savivaldybės spyrį į užpakalį ir teismas tam pritarė.

xcv

xcv portretas
kaip nusitraukti sutarti karstam vandeniui, jeigu jo man nereikia? Ar tai neimanoma, jei gyvenu daugiabuty> Bet jeigu man nereikia tos paslaugos, ar negaliu nutraukt sitos sutarties?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių