Seimo komitetas vertins G. Nausėdos priekaištus dėl sveikatos sektoriaus

Seimo Sveikatos reikalų komitetas trečiadienį aptars prezidento Gitano Nausėdos metiniame pranešime pateiktas pastabas ir pasiūlymus sveikatos apsaugos srityje.

„Valstybės vadovas daro metinį pranešimą ir į jį niekaip paprastai nėra reaguojama komitetų posėdžiuose, o mes norime, kad atsirastų tradicija juos apsvarstyti nesvarbu, kas yra prezidentas“, – BNS posėdžio išvakarėse sakė komiteto vadovas Antanas Matulas. 

Pasak jo, posėdyje pastabas ir pasiūlymus pristatys prezidento, o pakomentuos – Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

A. Matulas sako, kad ryškiausi prezidento priekaištai buvo dėl vaistų bei paslaugų prieinamumo, nemažėjančių eilių pas medikus. Jis mano, kad dar šioje kadencijoje galima „kai ką greičiau paspręsti“.

„Seimas ir komitetas visus darbus atliko šioje kadencijoje (...), bet stringa vykdomosios valdžios tam tikrų sprendimų priėmimas, kuris greičiau išbiurokratintų sistemą. Reikia greičiau tobulinti apmokėjimo už paslaugas tvarką, nes kai kurių paslaugų apmokėjimas ne tik nemažina eilių, bet ir biurokratiškai varžo“, – kalbėjo A. Matulas.

Jo teigimu, paslaugų apmokėjimo tvarką reikia keisti ir todėl, kad medicinos įstaigos neprigalvotų pildomų paslaugų.

„Įstaiga turi būti suinteresuota suteikti paslaugas ir gerai uždirbti, bet ne konsultuojant žmogų per kelis kartus“, – teigė A. Matulas.

G. Nausėda metinėje kalboje priekaištavo dėl inovatyvių vaistų prieinamumo, silpno prevencinio sveikatos stiprinimo. Šalies vadovas yra ne kartą išsakęs priekaištų ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesutvarkys

nesutvarkys portretas
nes tokie islaikytiniai spaliukai kaip tu prasiks visas lesas

spaliukas

spaliukas portretas
pažiūrėsim kaip nausėdos mylimi komunistai sutvarkys sveikatos apsaugą

kaip arkledante tv laidoje pasake :

kaip arkledante tv laidoje pasake  : portretas
PSD yra, bet jis niekaip nesusijes su gydimu... lietaus nuo stogo mokestis yra, ekologijos mokestis registruojat automobili yra , ekologijos mokestis automobili eksplotuojat yra, ekologijos mokestiskurui , ekologijos mokestis saules elementams kurios norit pasistayt....... 30m ateities nei 1h i prieki nematau . afioros afioros afioros... prezidentas ir tas reikalo nemate jus informuot kad komunistas... kgb sarasay yra ...viskas kontroliuojama todel vilciu nedekit...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių