Per pusmetį antstoliai sugrąžino 11 proc. daugiau skolų – suma įspūdinga

  • Teksto dydis:

Antstoliai kreditoriams pirmąjį šių metų pusmetį sugrąžino beveik 172 mln. eurų skolų – 11 proc. daugiau nei antrąją praėjusių metų pusę.

27,2 mln. eurų sugrąžinta valstybės institucijoms, 144,56 mln. eurų – privatiems fiziniams ir juridiniams asmenims, ketvirtadienį skelbia Lietuvos antstolių rūmai.

Visą ar bent dalį skolos sausio-birželio mėnesiais atgavo beveik 14 tūkst. kreditorių – apie 260 biudžetinių įstaigų, apie 4 tūkst. įmonių ir apie 9,5 tūkst. gyventojų, dar beveik 34 tūkst. kreditorių naudai vyko alimentų išieškojimas.

Antstolių informacinės sistemos duomenimis, didžiausia suma – 3,35 mln. eurų – sugrąžinta vienai Estijos bendrovei. Skola buvo padengta realizavus įkeistą nekilnojamąjį turtą.

Per pusmetį kreditoriai antstolių paprašė išieškoti 418,1 mln. eurų skolų, tam pateikė 128,6 tūkst. naujų reikalavimų – 30 proc. daugiau nei pernai liepą-gruodį.

„Augančios piniginių reikalavimų sumos patvirtina, kad į antstolius vis rečiau kreipiamasi dėl palyginti nedidelių skolų, kurias asmenims dažniau pavyksta grąžinti savarankiškai“, – teigiama pranešime.

Per pusmetį užbaigta 130 tūkst. vykdomųjų bylų, 56 proc. atvejų kreditoriai atgavo visas reikalautas skolas.

Iš visų 73,3 tūkst. įvykdytų išieškojimo bylų 0,6 proc. atvejų skolos buvo dengiamos pardavus skolininkų turtą iš varžytynių, o didžioji dalis skolų išieškota iš skolininkų pajamų ir kitų lėšų. Sausio–birželio mėnesiais įvyko 445 antstolių skelbtos varžytynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių