Nauja tvarka: darbuotojų nukrypimai nuo darbo laiko bus žymimi tą pačią dieną

Įsigaliojo nauja tvarka, kuri įpareigoja darbuotojų viršvalandžius, darbą švenčių, poilsio dienomis ar naktį įtraukti į apskaitos dokumentus iki tos pačios darbo dienos darbovietėje pabaigos, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Ši taisyklė visiems darbdaviams į apskaitos dokumentus įtraukti darbuotojų nukrypimus nuo darbo laiko taikoma nuo šių metų liepos 27 dienos.

„Kadangi nedeklaruotas darbas yra vienas iš šešėlinės ekonomikos dalių, efektyvesnė jo kontrolė prisidės prie šešėlinės ekonomikos mažinimo“, – nurodo ministerija.

Anksčiau galiojo prievolė nukrypimus nuo darbo laiko įtraukti į apskaitos dokumentus iki kitos darbo dienos darbovietėje pabaigos. Taip pat buvo numatytos tam tikros išimtys, kai darbuotojas dirbo kitoje vietoje negu yra darbovietė.

Prievolė darbdaviui į apskaitos dokumentus įtraukti darbuotojų nukrypimus nuo darbo laiko iki darbo dienos darbovietėje pabaigos taikoma įsigaliojus Užimtumo įstatymo pakeitimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zjb

zjb portretas
Dirbsiu iki 18 isirasysiu iki 22 val.

klp

klp portretas
Nereikia ieškoti subinėj vinių.... Jokios problemos čia nėra - viskas labai paprastai išsprendžiama. Pakabini tabelį, ilgiau dirbantis darbuotojas pats įsirašo savo valandas, ryte lieka tik sutikrinti ir perkelti į kompiuterį. Jokia inspekcija neprikibs.

Roma

Roma portretas
Visos tvarkos bus isaiskintos, mazinam seseli
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių