Lietuvos atstovas su ES kolegomis spręs dėl muitų rusiškiems ir baltarusiškiems grūdams

Užsienio reikalų viceministras Simonas Šatūnas su Europos Sąjungos (ES) kolegomis ketvirtadienį Briuselyje turėtų patvirtinti maksimalius importo muitus rusiškiems ir baltarusiškiems grūdams.

Dėl Europos Komisijos (EK) kovą pateikto pasiūlymo įvesti padidintus importo tarifus grūdams, aliejinių augalų sėkloms ir jų produkcijai, įskaitant kviečius, kukurūzus, saulėgrąžų miltus, žirnius ir avinžirnius, ketvirtadienį spręs Bendrijos Užsienio reikalų taryba prekybos klausimais. 

Daugeliui iš Rusijos importuojamų šių produktų dabar netaikomi jokie ES importo muitai.

Maksimalių muitų pasiūlymui praėjusią savaitę pritarė ES valstybių narių Nuolatinių atstovų komitetas (COREPER), o Lietuva kartu su šešiomis šalimis narėmis kvietė Komisiją parengti naują pasiūlymą padidinti muitus ir kitiems rusiškiems ir baltarusiškiems produktams.

ES tarybai patvirtinus maksimalius importo muitus jie įsigaliotų nuo liepos 1-os

Europos Sąjungos (ES) vicepirmininkas Valdis Dombrovskis kovą sakė, kad tai faktiškai sustabdytų jų patekimą į Bendrijos rinką.

Išanalizuoti galimybę apriboti Rusijos ir Baltarusijos kilmės maisto produktų importą į Bendriją dar kovą Komisiją ragino Lietuva kartu su Latvija, Estija, Lenkija ir Čekija. 

Prekybos tarybos metu taip pat bus aptarta ES prekybos politika ir Bendrijos konkurencingumas, ES ir Afrikos šalių prekybinių ryšių stiprinimas, Afrikos prekybinės priklausomybės nuo Kinijos ir Rusijos mažinimas, vasarį vykusios 13-osios Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) ministrų konferencijos rezultatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš sužavėtas

Aš sužavėtas portretas
ir vėl Lietuva Eužopos bamba

Jeigu atsisakote

Jeigu atsisakote portretas
Geros!kokybiskos produkcijos tai valgykite ir zmones maitinkite pesticidais,herbicidais,fungicidais ir dar GMO. Grūdo nerasta.Skanaus ir į sveikata!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių