Iš „Contribee“ platformos traukiasi „Redakcija“

 Prokuratūrai vykdant su sutelktinio finansavimo platforma „Contribee“ susijusį tyrimą, pirmadienį „Radakcija“ pranešė pasitraukianti iš šios platformos.

„ (...) bandymas pasisavinti pinigus iš organizacijos, renkančios paramą Ukrainai totaliai prieštarauja ne tik mūsų ir visų vertybėms, laimei pinigus jiems pavyko atgauti. Bet dabar nesame tikri ir tuo, ar jūsų visų mums paaukoti pinigai platformoje yra saugūs, todėl Redakcija traukiasi iš platformos“, – „Facebook“ platformoje rašė viena iš įkūrėjų Birutė Davidonytė.

Jos teigimu, nuo pirmadienio pradeda veikti „Redakcijos“ paskyra Patreon platformoje.

„Contribee paskyros šią akimirką neuždarysime, paliksime kelių mėnesių pereinamąjį laikotarpį, kad visi rėmėjai galėtų pamatyti informaciją ir pereiti į Patreon“, – pažymėjo ji.

B. Davidonytės teigimu, šis sprendimas „Radakcijai“ brangiai kainuos finansiškai.

„Per Contribee skiriami jūsų pinigai buvo svarbiausias mūsų pragyvenimo šaltinis. Išgyventi ir filmuoti savo laidas, atlikti žurnalistinius tyrimus ir kurti dokumentikas, pasakoti apie ukrainiečių gyvenimus galime tik jūsų paramos dėka. (...) Bet dabar tenka pradėti viską iš naujo, o esame mažytė komanda, neturinti jokių finansinių pagalvių“, – rašė žurnalistė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę naujienų portalas „Delfi“ pranešė, kad vienam buvusių sutelktinio rėmimo platformos „Contribee“ vadovų Gintarui Ratkevičiui su įmone sudarius sutartį dėl paskolos, jis atleistas iš pareigų, o Kauno apygardos prokuratūra pradėjo su „Contribee“ susijusį ikiteisminį tyrimą.

S. Malinauskas taip pat paskelbė, kad G. Ratkevičius iš „Contribee“ direktoriaus pareigų atleistas, kai įmonės valdyboje dar veikė pirmadienį iš jos pirmininkės pareigų atsistatydinusi įmonės advokato Gintaro Černiausko žmona Laura Daumantaitė.

Kaip nurodoma, finansines ataskaitas Registrų centrui „Contribee“ paskutinį kartą teikė už 2021 metus, tuomet įmonės nuostoliai siekė daugiau nei 51 tūkst. eurų, pajamos sudarė 26,9 tūkst. eurų.

Visgi, kaip teigė A. Jakučionis, įmonė pateikė visus reikalingus dokumentus ir per rugpjūčio mėnesį turės patvirtintas galutines deklaracijas, todėl skola bus panaikinta.

VMI „Delfi“ patvirtino, kad „Contribee“ mokestinė nepriemoka siekia 73 tūkst. eurų. Šių metų birželio pabaigoje įmonė buvo skolinga „Sodrai“ 3,2 tūkst. eurų, o rugpjūčio 8 dieną skola tesiekė 6 eurus.

Portalui apie vykdomą ikiteisminį tyrimą patvirtino Kauno apygardos prokuratūra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kam įdomu, kad kažkokia Redakcija traukiasi…niekam!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių