Fizinė negalia vaikams netrukdo kurti

Neseniai duris atvėręs sveikatos ir integracijos klubas „Sauliukas“ jau sulaukė neįgalius vaikus auginančių šeimų dėmesio. Šiandien klubo veikloje dalyvauja dvidešimt penkios šeimos.

„Sauliukas – mūsų vienuolikametis sūnus, todėl jo vardu ir pavadinome centrą. Kažkada mums sakė, kad jis nevaikščios, nekalbės, nesėdės, nes turi stuburo išvaržą. Dabar jis sėdi, kalba, vaikšto, plaukia maratonus, dalyvauja varžybose, gyvena aktyviai. Jis jau kalba, kad užaugęs norėtų tapti plaukimo treneriu. Juk visi tėvai nori užauginti visavertį žmogų“, – savo ir specialistų pastangų rezultatais džiaugėsi sveikatos ir integracijos centro įkūrėja Dalia Šatinskienė.

Kauno miesto savivaldybei skyrus patalpas buvusioje mokykloje, neįgalūs mokyklinio amžiaus vaikai ir jų šeimų nariai džiaugiasi galimybe tapyti. Užsiimti kita, aktyvesne veikla, šiose patalpose negali, nes jos tam dar nepritaikytos.

„Yra gerų žmonių. Neįgalius vaikus auginančias šeimas supranta ir joms padeda Seimo narė Vida Marija Čigriejienė. Mes ir patys norime pasidalyti patirtimi, padėti vieni kitiems“, – dalijosi patirtimi D.Šatinskienė.

Klubo įkūrėjai Dalia ir Alvydas Šatinskai žino: dirbti su vaikais, turinčiais negalią, yra sunku, tačiau būtina. Klubo veikloje dalyvaujančių šeimų vaikai vyksta į plaukimo treniruotes, šaudo iš lanko, dalyvauja tapybos pleneruose.

„Labai svarbu visada atsižvelgti į kiekvieno vaiko galimybes ir poreikius“, – skuba pridurti Sauliuko mama Dalia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių