Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė debiutuos olimpiadoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinis pirmą kartą per šalies sporto istoriją olimpinėse žaidynėse turės trijulių (3 prieš 3) rinktinę.

Mūsų šalies vyrų trijulių krepšinio komanda, kurią sudaro Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis, kelialapį į Paryžiaus žaidynes iškovojo atrankos turnyre Debrecene (Vengrija).

Lietuviai A grupėje 21:13 nugalėjo Madagaskaro ekipą, 21:18 – Šveicarijos atstovus ir 16:18 pralaimėjo vokiečiams, ketvirtfinalyje 21:9 sutriuškino ispanus, o pusfinalyje 21:15 palaužė lenkus (pergalingą dvitaškį pataikė E. Džiaugys).

Per penkerias rungtynes A. Pukelis surinko 35 taškus, E. Džiaugys – 28, Š. Vingelis – 23, G. Matulis – 14.

Finalo, į kurį pateko ir prancūzai, rungtynės nebuvo žaidžiamos. Trečią vietą užėmė ir paskutinį bilietą į olimpines žaidynes pelnė Lenkijos krepšininkai, 22:20 nugalėję mongolus.

Tad olimpiniame vyrų trijulių krepšinio turnyre, kuris vyks liepos 30–rugpjūčio 5 d. Paryžiuje, „Place de la Concorde“ aikštėje, varžysis Lietuvos, Prancūzijos, Serbijos, JAV, Kinijos, Latvijos, Nyderlandų ir Lenkijos komandos.

Lietuvos moterų rinktinei (Monika Grigalauskytė, Giedrė Labuckienė, Kamilė Nacickaitė ir Gabrielė Šulskė) nepasisekė Debrecene pasiekti tikslo.

Mūsiškės B grupėje 21:19 palaužė čekes, tačiau 16:19 pralaimėjo kanadietėms, 12:16 – Čilės atstovėms ir nepateko į ketvirtfinalį.

Kelialapius į olimpiadą pelnė finalininkės vokietės, ispanės ir trečią vietą užėmusios kanadietės. Jos prisijungė prie anksčiau vietas Paryžiaus žaidynėse užsitikrinusių Kinijos, JAV, Prancūzijos, Azerbaidžano ir Australijos krepšininkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių