Krepšininkė J. Jocytė: nesižvalgome į praeitį

„Bandau, kiek galiu, padėti komandai“, – sakė Justė Jocytė, prisijungusi prie Europos čempionatui besirengiančios Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) merginų krepšinio rinktinės.

Medalius dalysis Vilniuje

Trenerio Viliaus Stanišausko vadovaujamos krepšininkės Druskininkuose užbaigė pirmą treniruočių etapą ir išvyko į tarptautinį turnyrą Prancūzijoje, kur šiomis dienomis žais trejas kontrolines rungtynes – su prancūzėmis, suomėmis ir čekėmis.

Su Prancūzijos komanda mūsiškės susitiks ir liepos 6–14 d. Klaipėdoje ir Vilniuje vyksiančio Europos čempionato A grupėje. Kitos būsimos oponentės – latvės ir slovėnės.

„Mūsų grupė labai stipri. Prancūzės ir latvės – 2023-iųjų finalininkės, slovėnės – aštuoniolikmečių Europos čempionės“, – pabrėžė V. Stanišauskas.

Aštuntfinalyje lauks akistata su kuria nors B grupės komanda (Portugalijos, Ispanijos, Juodkalnijos arba Švedijos). C grupėje rungtyniaus Lenkijos, Italijos, Turkijos ir Suomijos krepšininkės, D – Vengrijos, Serbijos, Vokietijos ir Izraelio atstovės.

Pusfinalio mačai, taip pat dvikova dėl bronzos medalių ir didysis finalas vyks liepos 13–14 d. Vilniuje.

Didina krūvius

J. Jocytei šiemet sausį buvo atlikta klubo operacija. Sportininkė tęsia reabilitaciją, bet tuo pat metu žingsnis po žingsnio grįžta į sportinį ritmą.

„Praėjo daugiau nei keturi mėnesiai. Operacija puikiai pavyko, jaučiuosi gerai. Reabilitacija labai lėta, buvo sunkių psichologinių momentų, bet mane supa žmonės, kurie visokeriopai padeda – kineziterapeutai, fizioterapeutai“, – tvirtino Justė.

Krepšininkė tikisi, kad gijimo procesas toliau klostysis sėkmingai ir ji galės žaisti Europos čempionate visa jėga.

„Kasdien vis stiprėju, bandau didinti krūvius. Dar nesu 100 proc. užtikrinta – žaisiu ar nežaisiu. Tikiuosi, kad būsiu pasiruošusi“, – sakė J. Jocytė.

Užgrūdintas branduolys

Praeitą sezoną prancūzų Vilerbano ASVEL klubui atstovavusi Lietuvos krepšininkė su nacionaline šešiolikmečių merginų rinktine yra iškovojusi 2019 m. Europos čempionato sidabro medalius, su aštuoniolikmečių ekipa – 2022 m. aukso.

„Nesižvalgome į praeitį, ką esame pasiekusios, o ir komanda bus kažkiek kitokia, palyginti su auksiniais metais. Didelių tikslų nekeliame, bet prizinę vietą visada norime laimėti. Be to, žaisime namuose – tai pranašumas“, – svarstė J. Jocytė.

Tarp kandidačių į pagrindinę Lietuvos rinktinės sudėtį yra dar aštuonios 2022 m. Europos čempionės – Rusnė Augustinaitė, Gerda Raulušaitytė, Ugnė Sirtautaitė, Neda Pliatkutė, Danguolė Pupkevičiūtė, Gabrielė Sederevičiūtė, Viltė Andrunavičiūtė ir Brigita Rimkevičiūtė.

„Turime branduolį, dėl to lengviau ne vien per treniruotes. Tikimės, padės ir per varžybas“, – reziumavo treneris V. Stanišauskas.

Po turnyro Prancūzijoje numatytos treniruočių stovyklos Kaune ir Klaipėdoje, kontrolinės rungtynės su slovakėmis, ukrainietėms ir portugalėmis.

Rinktinė

Justė Jocytė (Vilerbano ASVEL, Prancūzija), Rusnė Augustinaitė („Georgia Tech“ universitetas, JAV), Gerda Raulušaitytė ir Neda Pliatkutė (abi – Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas), Ugnė Sirtautaitė („Providence“ koledžas, JAV), Danguolė Pupkevičiūtė ir Brigita Rimkevičiūtė (abi – „Šiauliai-Vilmers“), Ugnė Grigaliūnaitė, Sintija Aukštikalnytė, Gabija Strolytė ir Gintarė Buškevičiūtė (visos – Vilniaus „Kibirkštis-VKM“), Gabrielė Sederevičiūtė ir Gustė Dziatkauskaitė (abi – Kauno „Aistės-LSMU“), Viltė Andrunavičiūtė (Vilniaus universitetas), Victoria Matulevičius („Montini Catholic“ aukštoji mokykla, JAV), Saulė Globytė (Klaipėdos „Neptūnas“), Gabija Galvanauskaitė (Panevėžio sporto centras).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių