Čempionai nepalaužė kovingųjų žemaičių

  • Teksto dydis:

24-ajame „TOPsport A lygos“ turo mače tarp Telšių „Džiugo“ ir „Panevėžio“ žiūrovai išvydo įvarčių spektaklį ir rezultatyvias lygiąsias rezultatu 3:3 (1:2).

Telšiškiai aktyviai pradėjo susitikimą – jau pirmosiomis rungtynių akimirkomis pavojingą Leifo Estevezo smūgį blokavo svečių gynėjai, o Hirotaka Yamada į kamuolį tinkamai nepataikė. Jau po kelių minučių pavojinga standartine situacija atsakė „Panevėžys“ – Lino Klimavičiaus smūgį nuo vartų linijos atmušė aikštės šeimininkų futbolininkas.

6-ąją minutę baudos aikštelės prieigose kamuolį prarado argentinietis Nicolasas Gorobsovas. Klaida pasinaudojęs ir kamuolį perėmęs Lukas Ankudinovas pasiuntė jį į Emilio Timburo ginamų vartų tinklą.

Vos tik įvartį praleidę panevėžiečiai turėjo puikią progą rezultatą išlyginti, tiesa, Federico Palaciosas smūgiavo visai šalia vartų.

Kėlinio viduryje iš už baudos aikštelės ribų smūgiavo telšiškių puolimo lyderis Nino Noordanusas, tačiau kamuolį sėkmingai atmušė E. Timburas.

31-ąją minutę vieną iš savo progų realizavo Lietuvos čempionai – pozicinės atakos metu įvartį galva pelnė varžovų baudos aikštelėje atidūręs L. Klimavičius. Tai buvo pirmasis vidurio gynėjo tikslus smūgis šiame sezone.

Pačioje pirmosios rungtynių dalies pabaigoje Noelis Mbo laimėjo jėgos dvikovą prieš oponentą, perdavė kamuolį Ernestui Veliuliui, o pastarasis išvedė panevėžiečius į priekį.

Antrasis mačo kėlinys prasidėjo pagal aikštės šeimininkų scenarijų – Džiugas Aleksa perdavė kamuolį L. Estevezui, kuris atstatė pusiausvyrą šiose rungtynėse – 2:2. Po dar kelių minučių džiugiečiai turėjo galimybę išsiveržti į priekį, tačiau Meinardas Mikulėnas iš pradžių nepataikė į kamuolį, o vėliau ir į vartus.

75-oji minutė buvo pažymėta tiesiog įspūdingu Jeffrey Sarpongo smūgiu iš toli. Vos pirmąjį įvartį šiame sezone pelnęs futbolininkas dar kartą išvedė svečius į priekį, tačiau ir tai dar nebuvo pabaiga.

Įvarčių spektaklis tęsėsi toliau – kamuolį į tolimąjį E. Timburo ginamų vartų kampą pasiuntė ir komandai tašką padovanojo po keitimo aikštėje pasirodęs Christianas Bella.

Tašką išplėšę telšiškiai toliau lieka ketvirtoje vietoje, o „Panevėžys“ pasivijo devintoje vietoje esančią Marijampolės „Sūduvą“.


Šiame straipsnyje: A lygafutbolasDžiugas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių