Prezidentę aplankiusi V. Baltraitienė: viskas vyko taip trumpai

Su Prezidente Dalia Grybauskaite susitikusi Darbo partijos kandidatė į Švietimo ir mokslo ministres Virginija Baltraitienė sako, kad su šalies vadove aptarė svarbiausius švietimo politikos klausimus.

„Aptarėme visą tą matymą, viziją švietimo sistemoje. Viskas vyko labai trumpai, neilgai“, - po susitikimo su D. Grybauskaite žurnalistams sakė DP atstovė V. Baltraitienė.

Kandidatė mano, kad būtų gera ministrė: „Manau, kad esu įsigilinusi į švietimo klausimus pradedant nuo tų laikų, kai dirbau Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktore, ekonomikos departamento direktore, mere. Tai man aiškus tas bendrasis švietimas, ikimokyklinis, profesinis. Ir dabar 7 metus esu Seimo narė, domiuosi švietimu. Tas matymas mano strateginis“, - teigė DP atstovė.

Klausiama, ar prezidentė vis dar laikosi nuomonės, kad DP kandidatai į ministrus turi būti nepartiniai, V. Baltraitienė nurodė, kad apie tai susitikime su šalies vadove kalbėta nebuvo.

DP savo programoje anksčiau skelbė naikinsianti vadinamąją mokinių krepšelių sistemą. V.B altraitienė po apsilankymo prezidentūroje tikslino, kad greitu metu niekas nesikeis. „Taip, mūsų programoje tai yra. Mes ne revoliucijas darysime, pirmiausia reikia susipažinti su situacija“, - trumpai kalbėjo kandidatė į švietimo ir mokslo ministro postą.

Ji pridūrė, kad D. Grybauskaite su ja šnekėjosi lietuviškai. Tuo metu ryte apsilankęs socialdemokratų kandidatas į susisiekimo ministrus išsitarė, kad D. Grybauskaitė su juo bendravo ir angliškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Šitai tikrai kompentencijos netrūksta. Galėjo ji ir Seimui vadovauti, bet Viktorui prireikė labiau kišeninio.

Pamatė

Pamatė portretas
Prezidentė įvertino jos nekompetenciją ir nesivargino, manau, netgi angliškai prakalbinti.

mmm

mmm portretas
atsibodo varau as paprasta moteriske ,tikrai prezidente ilgiau pakalbes
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių