Prezidento patarėjas apie galimus pokyčius Vyriausybėje: kartais geriau be ministro

Kalbėdamas apie galimus pokyčius Vyriausybėje, prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas akcentuoja, kad kartais geriau, jog ministerija neturėtų jokio vadovo nei turėtų prastą. Jis teigia, kad būtent tokia situacija šiuo metu yra susiklosčiusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje.

„Šiuo atveju tegul ir daug formalesnis negu po Seimo rinkimų Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas, jis yra tam tikra galimybė tiek valdančiajai daugumai, tiek ministrei pirmininkei ir prezidentui aptarti atskirų ministrų pasiekimus ar nepasiekimus“, – pirmadienį ELTA diskusijoje „Kokia bus prezidento Gitano Nausėdos antroji kadencija?“ sakė F. Jansonas.

„Tai šiuo atveju pavyzdžiai rodo, kad kartais be ministro yra ne blogiau, o gal net geriau nei su ministru. Na, be švietimo ministro pora mėnesių buvo net ramesni nei su švietimo ministru“, – akcentavo jis.

Visgi, pasak prezidento patarėjo, valdančiosioms partijoms ir pačioms reikėtų įsivertinti savo deleguotų ministrų darbą.

„Iš kitos pusės, teisingai visi kolegos mini Seimo rinkimus. Jie artėja ir valdančiosioms partijomis ir čia joms yra vertinti, ar vienas ministras yra Pegaso sparnai, o kitas girnapusė po sprandu ar atvirkščiai“, – pridūrė jis.

Iš kitos pusės, teisingai visi kolegos mini Seimo rinkimus. Jie artėja ir valdančiosioms partijomis ir čia joms yra vertinti, ar vienas ministras yra Pegaso sparnai, o kitas girnapusė po sprandu ar atvirkščiai.

A. Armonaitė: jeigu norime realios atsakomybės – ministras turi būti

Visgi Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė su šiais F. Jansono pasvarstymais nesutiko. Pasak jos, labai svarbu, kad ministerijos turėtų savo vadovus.

„Norėčiau paprieštarauti gerbiamam Jansonui dėl ministro – kad kartais gal gerai, kad jo nėra. Yra labai blogai, kai nėra ministerijose vadovų, kada nėra ministrų. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti – Ekonomikos ministeriją perėmiau, kai trys ministrai buvo pasikeitę, o vienu metu, per pandemiją, nebuvo ministro. Tai yra daug problemų su darbo organizavimu, organizacija dirba kaip atskiros organizacijos su sprendimų priėmimu“, – sakė A. Armonaitė.

„Tai jeigu mes norime sprendimų priėmimo, jeigu mes norime realios atskaitomybės, atsakomybės, tai turi būti ministras“, – pabrėžė politikė.

„Jeigu Vyriausybės kažkuris iš elementų, kažkuri ministerija yra be vadovo, tada stoja darbai.  Vyriausybė yra tam kad dirbtų, o ne tam, kad kažkas kažką feisbuke scrolintų“, – sakė ministrė.

Į šį A. Armonaitės pasisakymą sureagavo ir F. Jansonas.

„Pageidautina, kad Vyriausybė dirbtų gerai – ne tik dirbtų“, – ironiškai pasisakė šalies vadovo patarėjas.

Visgi apie galimus pokyčius Vyriausybėje, pasak jo, pirmiausiai turėtų diskutuoti prezidentas ir premjerė.

„Manau, kad labai civilizuotas būdas yra pirmiausia kalbėtis valstybės vadovams“, – pabrėžė F. Jansonas.

Antrajai kadencijai išrinktas prezidentas Gitanas Nausėda ir toliau laikosi pozicijos, kad verta kritiškai peržiūrėti Vyriausybės sudėtį.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimų antrasis turas. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 49,61 proc. piliečių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šiuose rinkimuose G. Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti premjerė Ingrida Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.

VRK duomenys rodo, kad G. Nausėda nugalėjo visose savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau nurimtų

geriau nurimtų portretas
Žmoga labai daug sau leidžia, jaučia, kad turistavimas ir pasipinigavimas rudenį baigsis neišgelbės nei dryžuotos perėjos, nei dryžuoti suoliukai. Vimdo visa ta dryžuotųjų šaika.

Bomžas

Bomžas  portretas
Patarinėje

Anonimas

Anonimas portretas
jau ta garbanota avis tegul tyli per kadencija ivare pensininkus i nevilti --susisiekti su savais uzsienyje problemos gauti sventini siuntinuka neimanoma visur suknytos korteles internetai naujos technologijos o senam zmogui ar to reikia ji yra sugyvulejusi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių