Šiaurės Anglijoje per išpuolį peiliu nužudyti du vaikai, dar šeši – kritinės būklės

  • Teksto dydis:

Šiaurės Anglijoje pirmadienį per išpuolį panaudojant peilį, atnaujintais duomenimis, žuvo du vaikai ir sužeista dar 11 žmonių, pranešė policija.

Šeši vaikai yra kritinės būklės, sunkiai sužeisti ir du suaugusieji.

Policija gavo pranešimą 11 val. 50 min. vietos (13 val. 50 min. Lietuvos) laiku ir buvo iškviesta į privačią teritoriją Sautporte, netoli Liverpulio, Šiaurės Vakarų Anglijoje.

Policijos viršininkė Serena Kennedy teigė, kad išpuolis nelaikomas susijusiu su terorizmu ir kad užpuoliko motyvai neaiškūs.

Ji pridūrė, kad visi sužeistieji buvo užpulti peiliu.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) šį incidentą pavadino „siaubingu ir labai sukrečiančiu“.

„Mūsų mintys ir užuojauta yra su aukomis, jų šeimomis, draugais ir platesne bendruomene. Beveik neįmanoma įsivaizduoti tokio sielvarto“, – sakė jis socialiniame tinkle „X“.

Sukrėsti pareigūnai ir gyventojai

Prieš pat vidurdienį vietos (14 val. Lietuvos) laiku policija buvo iškviesta į pastatą, kuriame vyko teminės Taylor Swift muzikos šokių pamokos mažiems vaikams, teigė S. Kennedy.

Anot jos, pareigūnai buvo „sukrėsti, kai pamatė, kad daugybė žmonių, iš kurių daugelis buvo vaikai, patyrė žiaurų išpuolį“.

Pasak naujienų agentūros AFP reporterio, buvusio įvykio vietoje, sukrėsti buvo ir kai kurie gyventojai, kuriems buvo leista išeiti iš policijos kordono.

S. Kennedy teigė, kad įtariamasis, atrodo, atėjo iš lauko ir pradėjo pulti vaikus, o kambaryje buvę suaugusieji bandė juos apsaugoti.

Atvykę ginkluoti pareigūnai sulaikė įtariamąjį ir atėmė peilį.

Karalius Karolis III pranešime pareiškė užuojautą ir pavadino incidentą visiškai siaubingu.

Princas Williamas ir jo žmona Katherine „X“ rašė, kad „kaip tėvai negalime nė įsivaizduoti, ką šiandien išgyvena Sautporte žuvusiųjų ir sužeistųjų šeimos, draugai ir artimieji“, ir pavadino tai bjauriu išpuoliu.

Šiaurės Vakarų Anglijos greitosios pagalbos tarnyba (NWAS) teigė, kad įvykio vietoje suteikė pagalbą 11 nukentėjusiųjų, kurie buvo sužeisti peiliu, o vėliau greitosios pagalbos automobiliu ir sraigtasparniu nugabenti į vaikų ligoninę „Alder Hey“ ir kitas rajono ligonines.

Vietos verslininkas Colinas Parry, vienas iš policiją iškvietusių žmonių, naujienų agentūrai „Press Association“ (PA) sakė manąs, kad peiliu buvo sužalotos kelios mergaitės.

Vietos parduotuvės savininkas Bare Varathanas sakė PA, kad matė „nuo septynių iki dešimties vaikų“, kurie buvo „sužeisti, kraujavo“, ir pridūrė, kad matė, jog jie buvo sužaloti peiliu.

Policija pranešė, kad įtariamasis yra sulaikytas ir „šiuo metu vyksta tyrimas siekiant nustatyti šio tragiško įvykio motyvą“.

Rajonas, kuriame įvyko incidentas, yra ramiame gyvenamųjų namų rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių