Rusijos grupuotė „Wagner“ pripažino, kad per mūšius Malyje patyrė didelių nuostolių

Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“ pirmadienį pranešė, kad praėjusią savaitę per mūšius su separatistų pajėgomis šiaurės rytinėje Malio dalyje patyrė didelių nuostolių ir prarado savo tenykštį pajėgų vadą.

Vakarų Afrikos valstybė, kuri jau daugiau kaip dešimtmetį kovoja su džihadistais ir separatistų pajėgomis šiaurinėje šalies dalyje, kreipėsi į privačią karinę bendrovę „Wagner“, prašydama padėti sustiprinti saugumą konflikto apimtoje šalyje, kai 2020-aisiais valdžią perėmė karinė chunta.

Liepos 22–27 dienomis Malio ginkluotosios pajėgos ir „Wagner“ 13-ojo šturmo būrio kovotojai „įnirtingai kovėsi“ su tuaregų separatistų pajėgų ir džihadistų kovotojų koalicija, teigiama su „Wagner“ vadovybe susijusio socialinio tinklo „Telegram“ kanalo „Razgruzka Vagnera“ pranešime.

Per dvi dienas separatistai „surengė daugiau masinių išpuolių, naudodami sunkiąją ginkluotę, dronus ir automobiliuose padedamas bombas, dėl kurių nukentėjo „Wagner“ ir Malio kariuomenės kariai“, sakoma pareiškime.

13-ojo šturmo būrio vadas Sergejus Ševčenka, pravarde Prūdas, žuvo mūšio metu, priduriama jame.

Paskutinė jo būrio žinutė buvusi: „Mūsų liko trys. Mes tęsiame kovą.“

CSP-DPA aljanso, kurio didžiąją dalį sudaro tuaregų separatistai, atstovas spaudai sekmadienį paskelbė pergalę prieš Malio kariuomenę ir „Wagner“.

Malyje valdžią perėmusi chunta paskelbė, kad jos prioritetas – atkovoti visą šalį iš separatistų ir džihadistų pajėgų, ypač Kidalį – nepriklausomybės šalininkų bastioną šiaurinėje šalies dalyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių