Pietų Rusijoje traukiniui susidūrus su sunkvežimiu nukentėjo mažiausiai 100 žmonių

  • Teksto dydis:

Rusijos pietuose esančioje geležinkelio pervažoje keleiviniam traukiniui, vežusiam daugiau kaip 800 keleivių, pirmadienį susidūrus su sunkvežimiu, nukentėjo mažiausiai 100 žmonių, pranešė pareigūnai.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti ant žole apaugusio pylimo šalia geležinkelio bėgių pažirusios sunkvežimio dalys ir keli ant šono nuvirtę traukinio vagonai.

Keleivinis traukinys Kazanė–Adleris, kuriuo važiavo apie 800 keleivių, nesaugomoje pervažoje susidūrė su sunkvežimiu, pranešė Volgogrado srities gubernatorius Andrejus Bočarovas

„Vietoje, kurioje traukinys nuvažiavo nuo bėgių, atliekami neatidėliotini gelbėjimo darbai. Nuo bėgių nuriedėjo devyni vagonai. Septyni iš jų apvirto. Preliminariais duomenimis, sužeista daugiau kaip 100 žmonių“, – pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Į ligoninę nugabenta apie 30 žmonių, iš jų 15 vaikai.

Į įvykio vietą buvo išsiųsti 22 greitosios pagalbos ekipažai, pranešė naujienų agentūra TASS. Atvykę medikai suteikė pagalbą sužeistiesiems.

Šalies Tyrimų komitetas pranešė, kad dėl šio incidento pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Rusijos valstybės valdoma bendrovė „Rusijos geležinkeliai“ teigia, kad avariją sukėlė sunkvežimio vairuotojas.

„Vairuotojas šiurkščiai pažeidė kelių eismo taisykles ir įvažiavo į pervažą, nepaisant to, kad reguliavimo sistema veikė tinkamai“, – teigiama pranešime.

„Traukinio mašinistas panaudojo staigųjį stabdymą, tačiau dėl nedidelio atstumo susidūrimo išvengti nepavyko. Traukinys važiavo 65 kilometrų per valandą  greičiu“, – priduriama jame.


Šiame straipsnyje: Rusijatraukinio avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių