Suomija atsisakė rusiškų dujų

  • Teksto dydis:

Suomijos valstybės valdoma „Gasum“ nutraukė suskystintų gamtinių dujų (SGD) importą iš Rusijos, kaip ir buvo skelbusi birželio pabaigoje, o jas pakeitė kitų tiekėjų, pirmiausia Norvegijos, produkcija.

„Gasum“ savo pranešime pakartojo, jog birželio 24-ąją patvirtintas naujasis Europos Sąjungos sankcijų Rusijai paketas nesukuria teisinio pagrindo nutraukti galiojančią sutartį su „Gazprom Export“, tačiau yra force majeure aplinkybė, leidžianti rusiškų SGD atsisakyti beveik pusmečiu anksčiau.

Europos Sąjunga 14-uoju sankcijų Rusijai paketu pirmąkart nusitaikė į Maskvai pelningą SGD eksportą – uždraudė ES šalims importuoti rusiškas SGD bei jas perkrauti Europoje, primena Suomijos visuomeninė transliuotoja „Yle“.

Suomija per visą Rusijos invazijos į Ukrainą laikotarpį importavo rusiškas SGD, tai paaiškindama dar iki šio karo prisiimtais įsipareigojimais jų tiekėjams, tačiau „Gasum“ dėl to iš dalies teisinosi, teigdama, jog šis importas – tik sutartyje numatytais minimaliais kiekiais, bet jų neatskleisdavo.

Rusiškų gamtinių dujų tiekimas Suomijai vamzdynais buvo nutrauktas 2022-ųjų gegužę Kremliaus nurodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Suomiai labai turtingi, gali mokėti žymiai brangiau jankiams. O Rusijai tai nė motais, tieks kam reikės už žymiai pigesnę kainą.

Tikrai

Tikrai portretas
Šaunuoliai suomiai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių