Rusijos grupuotė „Wagner“ patvirtino per mūšius Malyje patyrusi didelių nuostolių

  • Teksto dydis:

Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“ pirmadienį pranešė per praėjusią savaitę šiaurės rytinėje Malio dalyje vykusius mūšius patyrusi didelių nuostolių ir praradusi vieną savo pajėgų vadą.

Po to, kai 2020 m. valdžią į savo rankas perėmė karinė chunta, ši šiaurėje savo dalyje su džihadistų ir separatistų sukilėliais jau daugiau nei dešimtį metų kovojanti Vakarų Afrikos šalis pagalbos kreipėsi į grupuotę „Wagner“.

Liepos 22–27 d. Malio ginkluotosios pajėgos ir grupuotės „Wagner“ tryliktojo šturmo būrio kovotojai „dalyvavo įnirtinguose mūšiuose“ su tuaregų separatistų pajėgų ir džihadistų smogikų koalicija, pranešama su grupuotės „Wagner“ vadovybe siejamame platformos „Telegram“ kanale „Razgruzka Vagnera“.

Per dvi dienas separatistai „ėmė vykdyti daugiau plataus masto atakų, naudodami sunkiąją ginkluotę, dronus ir savižudžių vairuojamus automobilius su sprogmenimis, tokiu būdu padarydami daug nuostolių grupuotei „Wagner“ ir Malio kariuomenei“, – nurodoma pranešime.

Pranešime taip pat teigiama, kad per susirėmimus žuvo tryliktojo šturmo būrio vadas Sergejus Ševčenko pravarde „Prūdas“, o paskutinis iš jo grupuotės gautas pranešimas buvo toks: „Likome trise. Kovojame toliau“.

Aljanso CSP-DPA, kurio didžiąją dali sudaro tuaregų separatistų pajėgos, atstovas sekmadienį pranešė apie pergalę prieš Malio kariuomenę ir grupuotę „Wagner“.

Po perversmo valdžią į savo rankas paėmę Malio karo vadai visomis jėgomis stengėsi iš separatistų ir džihadistų pajėgų susigrąžinti visą šalies teritoriją ir ypač Kidalį – nepriklausomybės šalininkų bastioną šiaurinėje šalies dalyje.


Šiame straipsnyje: WagnerMalistuaregaipasala

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čmo

Čmo portretas
Esu sutikęs kelis tuaregus. Puikūs, svetingi žmonės. Į jų žemes įsibrovėliai atėjo ir sutiko savo likimą. Ukrainiečių vietoje verbuočiau juos kautis prieš rusus ukrainoje.

Pavadink tuaregus džihadistais

Pavadink tuaregus džihadistais portretas
Ir gali su rusų pagalba atimti jų žemes. Tuaregai niekada nebuvo fanatikais islamistais, pas juos net šarija neveikia, jie turi savo papročius ir įstatymus. Bet jie šimtus metų po visą Sachara vedžiojo ir nuo plėšikų gynė karavanus ir dabar tebevedžioja ir jų gentys nežino sienų ir labai vieningos. Jie moka ir nebijo kariauti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių