Sostinėje Kyjive ukrainiečiai ieškojo atokvėpio nuo alinančio karščio, maudydamiesi per miestą tekančioje Dnipro upėje, o kai kuriuose rajonuose dėl reguliarių tiekimo nutraukimų ištisas valandas nėra elektros.

„Tai karščiausia vasara mano gyvenime“, – naujienų agentūrai AFP sakė 22-ejų Dmytro, kuris skundėsi, kad maždaug 20 valandų per dieną neturėjo elektros.

Kita gyventoja, 18-metė Diana, AFP pasakojo, kad jos darbo vietoje buvo nepakeliamai karšta.

„Kai nėra elektros, darbe neveikia oro kondicionieriai. Taip mes ir gyvename“, – teigė ji.

Trečiadienį Kyjivo sritį aptarnaujanti valstybinė meteorologijos stotis pranešė, kad temperatūra ankstesnę dieną siekė 36 laipsnius Celsijaus, taip 0,2 laipsnio Celsijaus viršydama ankstesnį tos pačios dienos rekordą, užfiksuotą 1931 metais.

Ukrainos hidrometeorologijos centras pranešė, kad istoriniai rekordai buvo užfiksuoti centriniuose ir pietiniuose Ukrainos miestuose – Vinycioje, Černivciuose ir Mykolajive.

Energetikos ministerija padidino elektros importą iš Europos šalių ir įvedė griežtus elektros tiekimo ribojimus po Rusijos atakų, dėl kurių Ukrainos elektros gamybos pajėgumai sumažėjo perpus, palyginti su situacija prieš metus.

Trečiadienį ministerija pranešė, kad temperatūrai pasiekus aukščiausią ribą, įvairiose srityse visoje šalyje bus nutrauktas elektros tiekimas.

Elektros suvartojimas „tikimasi, taip pat pasieks rekordinį lygį, kuris gerokai viršys Ukrainos elektrinių pajėgumus“, – aiškinama ministerijos pranešime.

Praėjusį mėnesį Kyjivas paragino pareigūnus išjungti oro kondicionierius vyriausybiniuose pastatuose ir paragino regionų valdžią riboti gatvių apšvietimą, kad būtų sumažinta tinklo apkrova.