B. Netanyahu blokavo ministro nurodymą įrengti ligoninę Gazos vaikams

Izraelio ministras pirmininkas ketvirtadienį panaikino savo gynybos ministro nurodymą Izraelyje įrengti lauko ligoninę, kurioje būtų gydomi sergantys Gazos vaikai, pranešė oficialūs asmenys.

Toks sprendimas – naujas ženklas, kad B. Netanyahu valdančiojoje koalicijoje nesutariama dėl to, kaip turėtų vykti karas, tarptautinei bendruomenei nuolat žeriant kritiką dėl didelio skaičiaus civilių aukų.

Gynybos ministras Yoavas Gallantas šią savaitę pranešė nurodęs Izraelyje įrengti „laikiną ligoninę“ sergantiems Gazos vaikams gydyti.

Y. Gallantas šį projektą telefonu aptarė su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu, trečiadienį buvo teigiama vyriausybės pranešime.

Pranešimuose nurodoma, kad ligoninė būtų pastatyta netoli Izraelio sienos su Gaza, o joje būtų gydomi vėžiu, diabetu ir kitomis ligomis sergantys vaikai, neturintys galimybės gydytis Palestinos teritorijoje.

Bet ministro pirmininko kanceliarija ketvirtadienį netikėtai pranešė, kad B. Netanyahu „nepritaria, kad Izraelio teritorijoje būtų įrengta ligoninė Gazos gyventojams – taigi, ji įrengiama nebus“.

Vienas oficialus Izraelio asmuo naujienų agentūrai AFP sakė, kad gynybos ministerija prieš dvi savaites paprašė ministro pirmininko kanceliarijos „greičiau evakuoti ligonius, ypač sergančius vaikus“ iš Gazos.

„Jokio atsakymo negauta, todėl ministras davė nurodymą kariuomenei Izraelio teritorijoje skubiai įrengti lauko ligoninę sergantiems vaikams.

Ministras pirmininkas nurodymą panaikino ir dėl politinių priežasčių užblokavo humanitarinį sprendimą“, – pasakojo oficialusis asmuo, prašęs nenurodyti jo vardo ir pavardės, mat šis klausimas yra pakankamai slaptas.

Y. Gallantas ir B. Netanyahu nesutaria jau seniai. Praėjusių metų kovą ministras pirmininkas atleido savo ministrą – buvusį generolą, kai šis pasisakė prieš teismų reformą. Į gatves išėjus dešimtims tūkstančių protestuotojų, B. Netanyahu savo sprendimą atšaukė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Kruvinasis žydų okupantų vadas, pražudęs apie 40.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo

Aš portretas
Kadangi palestiną pripažino ,tai ar ne laikas visiems išlaikytiniams musulmonams važiuot namo iš Europos .Teroristai irano parūpins ginklų ,halės kovot už savo laisves ten. Bet ne Europje valkotis po gatves ir ėsti už kitų pinigus.

jo

jo portretas
tik usiuku truksta ..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių