Rusija pradėjo taktinių branduolinių ginklų pratybas netoli Ukrainos

  • Teksto dydis:

Rusija antradienį paskelbė pradedanti taktinių branduolinių ginklų pratybas netoli Ukrainos, teigdama, kad tai yra atsakas į Vakarų šalių grasinimus.

Per dvejus metus trunkančią plataus masto invaziją į Ukrainą Maskva ne kartą kalbėjo apie savo branduolinių galvučių arsenalą ir pasirengimą jas panaudoti, jei kiltų grėsmė jos valstybingumui.

Vakarų šalys pasmerkė prezidento Vladimiro Putino kalbas apie branduolinius ginklus kaip visiškai neatsakingas.

Rusijos gynybos ministerija antradienį pranešė pradėjusi pratybas Pietų karinėje apygardoje, kuri ribojasi su Ukraina ir apima okupuotas Ukrainos teritorijas. Tiksli jų vieta nenurodoma.

Šiomis pratybomis siekiama patikrinti „nestrateginių branduolinių ginklų kovinių dalinių personalo ir įrangos pasirengimą reaguoti ir besąlygiškai užtikrinti Rusijos valstybės teritorinį vientisumą ir suverenitetą“, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Jame priduriama, kad tai buvo „atsakas į tam tikrų Vakarų šalių pareigūnų provokacinius pareiškimus ir grasinimus“.

V. Putinas anksčiau šį mėnesį įsakė Rusijos kariuomenei surengti branduolinių ginklų pratybas po to, kai Maskva pasipiktino Vakarų šalių pareiškimais apie karą Ukrainoje.

Rusijos pareigūnai atkreipė dėmesį į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) komentarus apie tai, kad NATO šalys turi neatmesti galimybės dislokuoti karius Ukrainoje.

Jie taip pat priminė, kad Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pareiškė, kad Kyjivas turi teisę panaudoti Vakarų šalių suteiktus ginklus smūgiams į taikinius Rusijos teritorijoje.

Rusijos Pietų karinė apygarda yra jos puolimo Ukrainoje valdymo centras. Jos būstinė yra Rostove prie Dono, 60 km nuo sienos su Ukraina ir apimanti aneksuotas teritorijas – Krymo, Donecko, Chersono, Luhansko ir Zaporižios sritis.

Gynybos ministerija paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti sunkvežimiai, gabenantys raketas į atvirą vietą, kur buvo paruoštos paleidimo sistemos, ir kariai, aerodrome ruošiantys bombonešį branduolinei kovinei galvutei gabenti.

Ji teigė, kad tai buvo pirmasis pratybų etapas, kurio metu buvo treniruojamasi pakrauti raketas nešėjas, važiuoti į paskirtas paleidimo vietas ir pakrauti į lėktuvus hipergarsines raketas „Kinžal“.

Ministerija nenurodė, ar buvo atlikti kokie nors bandomieji šaudymai.

Nestrateginiai branduoliniai ginklai, dar vadinami taktiniais branduoliniais ginklais, yra skirti naudoti mūšio lauke ir gali būti nešami raketomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Jau ukrų benderovcų fašistam darosi riesta, o tas neūžauga narkomanas žydų klounas zelia, kuris dabar jau niekas nes baigėsi įgaliojimai,dabar tik klounas kuris nusiuntė į ta mėsmale apie 500.000 tūkstančių ukrų benderovcų ,pradėjo šikt į kelnes, dabar tam klounui zieliai belieka tik pasiieškoti tvirtesnės virvės kad galėtų pasikarti

kuo daugiau draudimu prievoliu ir privalomu mokesciu

kuo daugiau draudimu prievoliu ir privalomu mokesciu portretas
tuo maziau man tie rusai baisus... nieko asmenisko tiesiog prievarta ir klasta ipirdolinta vakcina ir gardeliai pakenke psihikai... nieks neprisipazysta kad irgi a pripazintu galetume issireikalaaut moraline ir nematerialine kompensacija

Smalsuti, nesvaik DUCHE

Smalsuti, nesvaik  DUCHE portretas
`
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių