Rugpjūtį Ukraina gaus pirmuosius 1,4 mlrd. eurų iš įšaldyto Rusijos turto

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio pradžioje Europos Sąjunga perves pirmąją 1,4 mlrd. eurų išmoką iš lėšų, gautų už įšaldytą Rusijos turtą, už ją bus perkama karinė įranga Ukrainai.

Atitinkamą pareiškimą spaudos konferencijoje po ES Užsienio reikalų tarybos posėdžio padarė ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis.

Pasak jo, minėtos lėšos bus nukreiptos finansuoti prioritetinės karinės įrangos Ukrainai įsigijimą, pavyzdžiui, oro gynybos sistemų, artilerijos šaudmenų, taip pat pirkimus Ukrainos gynybos pramonei.

„Taigi, mes ketiname teikti ne tik karinę paramą Ukrainai, bet ir [pirkti] iš pačios Ukrainos. Tai tikrai yra logiškiausias ir efektyviausias dalykas, kurį galime padaryti“, – pridūrė J. Borrellis.

„Ukrinform“ primena, kad Didžiojo septyneto (G7) šalys patvirtino sprendimą iki 2024 metų pabaigos suteikti Ukrainai dar 50 mlrd. dolerių paskolą įšaldyto Rusijos turto sąskaita. Tai amerikiečių paskola, tačiau ji gali būti papildyta Europos pinigais arba nacionaliniais įnašais.

Tikimasi, kad šią paskolą Ukraina grąžins pajamų, gautų iš daugiausia Europos Sąjungoje įšaldyto Rusijos turto, sąskaita.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesankcijosįšaldytas Rusijos turtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių