ES šalys sutarė dėl naujo sankcijų Rusijai paketo

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos šalys narės ketvirtadienį susitarė dėl „efektyvių ir esminių“ naujų sankcijų Rusijai, siekdamos toliau slopinti Maskvos karo veiksmus prieš Ukrainą.

„Šiame pakete numatomos naujos tikslinės priemonės ir maksimaliai padidinamas esamų sankcijų poveikis šalinant spragas“, – socialiniame tinkle „X“ pranešė ES Tarybai pirmininkaujanti Belgija.

Naujomis priemonėmis, kurios turėtų būti oficialiai priimtos pirmadienį, siekiama toliau slopinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino karą prieš Ukrainą.

„Šis smarkiai smogiantis paketas dar labiau užkirs Rusijai galimybę naudotis svarbiausiomis technologijomis“, – socialiniame tinkle „X“ parašė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

„Tai atims iš Rusijos dar daugiau pajamų iš energetikos ir padės kovoti su Putino šešėliniu laivynu ir šešėliniu bankininkystės tinklu užsienyje“, – teigė ji.

Diplomatai sakė, kad naujausias paketas – jau 14-asis nuo rusų invazijos pradžios 2022 metų vasarį – apima draudimą perkrauti Rusijos SGD Europoje.

Pakete nenumatytas draudimas ES šalims pirkti rusiškas SGD.

Europos uostai Rusijai svarbūs, nes per šį žemyną eina vienas pagrindinių maršrutų SGD eksportui iš užšąlančių Arkties uostų į Azijos rinkas žiemos mėnesiais.

Belgijos, Prancūzijos, Nyderlandų ir Ispanijos uostai yra pagrindiniai SGD tiekimo iš Rusijos Sibiro Jamalo pusiasalio punktai.

Belgijos Zebriugės ir Prancūzijos Montuaro uostai yra ypač svarbūs reeksportui į tokias šalis kaip Kinija, Taivanas ar Turkija.


Šiame straipsnyje: Europos SąjungaRusijasankcijoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių