Sakartvele pirmuoju svarstymu pritarta „LGBT propagandą“ draudžiančiam įstatymo projektui

  • Teksto dydis:

Sakartvelo parlamentas ketvirtadienį per pirmąjį svarstymą pritarė įstatymo projektui, draudžiančiam tai, ką valdančioji partija vadina „LGBT propaganda“.

Tai dar vienas konservatyvus poslinkis, pakurstęs palyginimus su represiniais Rusijos įstatymais.

Sakartvelo valdantieji gegužę priėmė prieštaringai vertinamą „užsienio įtakos“ įstatymą, kuris, kritikų teigimu, parengtas pagal Rusijos teisės aktus, naudojamus disidentams slopinti.

Birželio pradžioje jį pasirašė Sakartvelo parlamento pirmininkas, mat prezidentė įstatymą vetavo ir atsisakė pasirašyti, kai parlamentas atmetė jos veto.

Praėjusį mėnesį Europos Sąjunga įspėjo Pietų Kaukazo šalies valdančiąją partiją „Sakartvelo svajonė“, kad ji, teikdama europinėms vertybėms prieštaraujančius pasiūlymus, nukrypo nuo stojimo į bloką kelio.

Per pirmąjį svarstymą, kurį boikotavo opozicija, „Sakartvelo svajonės“ įstatymų leidėjai 78 balsais pritarė įstatymo projektui.

Iki metų pabaigos numatomi dar du svarstymai, siekiant projektą paversti įstatymu.

Įstatymo projektas „susijęs su tos pačios lyties asmenų santykių ir incesto propagavimo švietimo įstaigose ir televizijos programose ribojimu“.

Daugiau nei prieš dešimtmetį panašus įstatymas buvo priimtas Rusijoje. Kremlius nurodė, kad šiuo teisės aktu draudžiama skatinti „netradicinius“ santykius su vaikais.

Vakaruose jis buvo smerkiamas kaip stigmatizuojantis LGBTQ bendruomenę, o ultrakonservatyvūs įstatymų leidėjai jį sveikino kaip liberalių Vakarų vertybių atmetimą.

2022-aisiais Rusija išplėtė šio įstatymo taikymo sritį ir faktiškai uždraudė bet kokį viešą LGBTQ asmenų reprezentavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Kodėl mes negalim apdrausti savo vaikų ir anūkų nuo šitų žydrūnų?

BRAVO BRAVO BRAVO

BRAVO BRAVO BRAVO  portretas
Musu bestuburiai niekda tokio istatymo nepriims. Lietuva laisva ?

faktas

faktas portretas
lietuvoje irgi toks istatymas butu bet musu prezidentas parsidaves iki ausu ir bailys tai kol jisai ir jo saika valdzioje tai ir lgbt propaganda tvirtai ir saugiai jausis salyje
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių