Vokietijos kraštutiniai dešinieji AfD paskelbė, kad sieks tapti valdančiąja partija

  • Teksto dydis:

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) šeštadienį paskelbė sieksianti tapti šalies valdančiąja partija.

Šeštadienį prasidėjo AfD suvažiavimas, kurio metu kilo demonstrantų ir policijos susirėmimai.

Vakariniame Eseno mieste, kur, pasak protesto organizatorių, prie partijos suvažiavimo vietos protestavo apie 50 tūkst. žmonių. Pranešama, kad taip pat buvo dislokuota apie 1 tūkst. policijos pareigūnų.

Tačiau policija kol kas nepateikė išsamesnės informacijos.

„Mes norime valdyti iš pradžių Vokietijos rytuose, paskui vakaruose, paskui federaliniu lygmeniu“, – sakė vienas iš AfD pirmininkų Tino Chrupalla (Tinas Chrupala).

Policija pridūrė, kad per protestą buvo priversta panaudoti ašarines dujas ir lazdas. Be to, incidento metu buvo sužeista vienuolika policijos pareigūnų.

„Rūtenšeldo kvartale įvyko keli smurto veiksmai. Demonstrantai, kai kurie iš jų su gobtuvais, puolė saugumo pajėgas. Buvo sulaikyti keli asmenys“, – socialiniame tinkle „X“ pranešė Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės, kurioje yra Esenas, policija.

Aukšto rango regiono pareigūnas įspėjo, kad tarp protestuotojų gali būti „galimai smurtaujančių kraštutinių kairiųjų ramybės drumstėjų“.

Birželio pradžioje rinkimuose į Europos Parlamentą AfD surinko 16 proc. balsų ir užėmė antrąją vietą. Tai geriausias partijos rezultatas EP rinkimuose nuo jos įkūrimo 2013-aisiais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tik tokie gali sutvarkyt musulmonu europos užpuolima ir ju gražynima į ju apšiktas žemes iš kurių jie bėga ir čia apderginėja ,vokietyja jau smyrda mižalais. miestai.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Labai gerai, dabartinė valdančioji livernos dešros štolco partija bus permesta per borta, rinkimus laimės dešinieji AFD ,kurie palaiko gerus santykius su RUSIJA, su RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU ,sekmės rinkimuose !!!!!

Fritz

Fritz  portretas
Nevaldoma pabegeliu banga ir nieko nedarantys CDU, SPD, FDP, Zaliuju politikai. Rytu Vokietijoje AFD stipriausia politine jega. Pabegeliu bandos sugriaus ir ES.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių