Kenijoje vyksta masiniai protestai, policija naudoja kovinius šaudmenis

  • Teksto dydis:

Antradienį Kenijos policija prie šalies parlamento nušovė vieną protestuotoją, pranešė teisių grupė. Šimtai demonstrantų, supykusių dėl mokesčių didinimo, prasiveržė pro barikadas ir įsibrovė į iš dalies liepsnojantį vyriausybės kompleksą.

AFP žurnalistai matė tris ant žemės netoli komplekso gulinčius ir nejudančius žmones, Kenijos „Amnesty International“ pranešė, kad policija paleido tikrus šūvius ir „sužeidė daug“ žmonių. Policija šaudė į minias, susirinkusias prie parlamento rūmų, kuriuose įstatymų leidėjai diskutavo ginčytiną įstatymo projektą, numatantį kelti mokesčius.

„Policija pašovė keturis protestuotojus, vienas žuvo“, – sakoma Kenijos žmogaus teisių komisijos pranešime socialiniame tinkle X. Kiek anksčiau Kenijos „Amnesty International“ grupės vadovas Irungu Houghtonas AFP sakė, kad „žmogaus teisių stebėtojai pranešė, jog Nacionalinė policijos tarnyba sostinėje Nairobyje vis dažniau naudoja tikras kulkas“.

Mitingai prasidėjo praėjusią savaitę ir daugiausia buvo taikūs. Savaitgalį prezidentas Williamas Ruto pareiškė esąs pasirengęs kalbėtis su protestuotojais. Tačiau antradienio popietę įtampa smarkiai paaštrėjo, kai minios pradėjo svaidyti į policiją akmenis ir veržtis pro barikadas į policijos apsuptą parlamento kompleksą.

Pyktis dėl gyvenimo išlaidų praėjusią savaitę išvirto į mitingus visoje šalyje, protestuotojai ragino atšaukti finansų įstatymo projektą.


Šiame straipsnyje: Kenijamokesčiaiprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

> Buvo - Tu esi bukas Kvaiša

> Buvo - Tu esi bukas Kvaiša portretas
Ne Tau suprasti kas vyksta Afrikoje...

"Laisvai" \\\\\.../////

"Laisvai"  \\\\\...///// portretas
Lietuvai niekas negresia,nes viskuo pritaria,sutinka,kad ir rūrą dulk..nami.

Buvo

Buvo portretas
kolonizuoti europiečių, dabar kiniečių ir jų pavaldinių rusų.Rusijos banditinių organizacijų darbas. Nori perversmo ir Kenijoj. Ir tai jiems vėliau ar anksčiau tikriausiai pavyks. Bet kai afrikos šalys po poros dešimtmečių atsibus, pamatys, kad savo rankose turi milijardines skolas kinijai ir ištuštintus ličio, kobalto klodus. Vergams sunku išsivaduoti iš vergovės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių