Pietų Korėjos aktyvistai į Šiaurės Korėją pasiuntė balionus su propagandiniais lankstinukais

Pietų Korėjos aktyvistai į Šiaurės Korėją pasiuntė 10 balionų su lankstinukais, nukreiptais prieš Kim Jong Uną, ketvirtadienį pranešė agentūra „Yonhap“.

Ši žinia pasirodė po to, kai Pchenjanas praėjusią savaitę pietų kryptimi pasiuntė šimtus balionų su šiukšlėmis.

Šiaurės Korėja teigia, kad jos balionai, nešantys maišus su tokiomis šiukšlėmis, kaip cigarečių nuorūkos ir plastiko atliekos, buvo atsakas į Pietų Korėjos aktyvistų pasiųstus balionus.

Pchenjanas vėliau atšaukė savo kampaniją, tačiau perspėjo, kad ją atnaujins, jei į šiaurę atskris daugiau balionų.

„Pabėgėlių grupė „Free North Korea Movement“ (ketvirtadienį) paskelbė, kad anksti ryte į Šiaurės Korėją paleido 200 000 lankstinukų“, – informavo „Yonhap“.

Anot naujienų agentūros, grupės lyderis Park Sang-hakas pareiškė, kad „mes panaudojome 10 balionų, jog iš Počono Kiongi (provincijoje) išsiųstume 200 000 lankstinukų“.

Į balionus taip pat buvo įdėta USB laikmenų su Pietų Korėjos muzika, pridūrė jis.

Grupės paskelbtoje nuotraukoje matyti vienas aktyvistas, laikantis didelį plakatą su Kim Jong Uno ir jo sesers, pagrindinės režimo atstovės Kim Yo Jong nuotraukomis.

„Visuomenės priešas Kim Jong Unas Pietų Korėjos žmonėms nusiuntė purvą ir šiukšles, tačiau mes, pabėgėliai, šiaurės korėjiečiams siunčiame tiesą ir meilę!“ – sakoma plakate.

Reaguodamas į praėjusią savaitę Pchenjano pasiųstus balionus su šiukšlėmis, Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas šią savaitę visiškai sustabdė 2018 m. karinį susitarimą su Šiaurės Korėja, skirtą sumažinti įtampą.

Tai leis Pietų Korėjai atnaujinti gyvosios ugnies pratybas ir per garsiakalbius skleidžiamos propagandos kampanijas prie sienos su Šiaurės Korėja.

Šios transliacijos siutina Pchenjaną, kuris yra pagrasinęs smogti artilerijos smūgius garsiakalbiams, jei jie nebus išjungti.

Organizacija „Free North Korea Movement“ anksčiau šią savaitę taip pat atskleidė, kad gegužės 10 d. balionais į Šiaurės Korėją pasiuntė apie 2 000 USB laikmenų su Pietų Korėjos dainomis ir serialais.

Atsiskyrusi šalis itin jautriai vertina galimybę, kad jos žmonės gali gauti prieigą prie klestinčios Pietų Korėjos populiariosios kultūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kai

O kai  portretas
gauna atgal siuksliu - rekia,kad "pola"!? Nu,tikri lietuviai toje Korejoje!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių