Palestinos ambasadorius paragino Vokietiją pripažinti valstybę

Palestinos savivaldos ambasadorius Vokietijoje Laithas Arafehas paragino Vokietijos vyriausybę pasekti Norvegijos, Airijos ir Ispanijos pavyzdžiu ir pripažinti Palestinos valstybę.

„Turint omenyje ypatingą Vokietijos atsakomybę už taiką regione ir jos deklaruojamą siekį, kad būtų priimtas dviejų valstybių sambūviu grindžiamas sprendimas, tikimasi, kad Vokietija netrukus taip pat pripažins tai, kas iš tiesų yra Palestina – valstybė, belaukianti savo nepriklausomybės, tauta, belaukianti laisvės“, – trečiadienį Berlyne pareiškė L. Arafehas.

Tai, kad Palestiną pripažino Norvegija, Airija ir Ispanija, „yra tarptautinės teisės, žmogaus teisių, jau seniai turėjusio egzistuoti dviejų valstybių sambūviu grindžiamo sprendimo ir visų, siekiančių geresnės ateities pergalė“, – pridūrė L. Arafehas.

Be to, šis pripažinimas reiškia „pergalę ir prieš tuos, kurie mėgina išlaikyti esamą padėtį, dėl kurios regionas ir atsidūrė ten, kur šiandien yra“.

Vokietijos vyriausybė toliau atsisako pripažinti Palestinos valstybingumą. Palestinos valstybė galėtų būti pripažinta Izraeliui ir palestiniečiams susitarus dėl dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo, Berlyne pasakė vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai

Tiesiai portretas
Teroristus sodinti, o ne pripažinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių