„Amazon“ Vokietijoje papildomai investuos 10 milijardų eurų

  • Teksto dydis:

JAV „Amazon.com Inc.“ paskelbė Vokietijoje papildomai investuosianti 10 mlrd. eurų, tai bus naujausia didele JAV tarptautinės elektroninės prekybos pradininkės ir technologijų milžinės solidi investicija Europoje.

Didžioji jų dalis – 8,8 mlrd. eurų – sudarys „Amazon“ debesų kompiuterijos padalinio AWS investicijos iki 2026-ųjų pietvakarių Vokietijoje, o likusi suma bus skirta logistikai, robotikai ir biurams.

Šios investicijos papildys 7,8 mlrd. eurų naujam duomenų centrui Vokietijoje, apie kuriuos praėjusį mėnesį paskelbė AWS. Jis bus įrengtas Brandenburgo federalinėje žemėje ir pradės veikti 2025 metų pabaigoje.

Naujoji sistema skirta išspręsti kai kurių Europos šalių ir viešųjų agentūrų susirūpinimą, kurios nenorėjo naudotis debesų kompiuterija, baimindamosi, kad duomenys bus perduoti kitoms jurisdikcijoms, ypač JAV.

Apie investicijas paskelbusi „Amazon“ teigė, kad Vokietijoje pasamdys tūkstančius naujų darbuotojų, taip savo darbo vietų skaičių didžiausioje Europos ekonomikoje padidindama iki maždaug 40 tūkstančių.

Technologijų milžinė pastaruoju metu taip pat skelbė apie dideles investicijas į duomenų centrų plėtrą Ispanijoje ir į debesų kompiuterijos infrastruktūrą bei siuntų pristatymo sistemos logistikos infrastruktūrą Prancūzijoje.

„Stocklytics“ duomenimis, AWS dominuoja debesų kompiuterijos rinkoje, 2023-ųjų pabaigoje jos kontroliavo 31 procento. Kita vertus, ją stipriai spaudžia vis labiau įsitvirtinančios „Microsoft“ ir „Google“.


Šiame straipsnyje: Amazonvokietijainvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių