Baltieji rūmai: JAV nusivylė B. Netanyahu išsakytomis pastabomis dėl ginklų tiekimo

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai ketvirtadienį pareiškė, kad Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) šią savaitę išsakytos pastabos dėl JAV ginklų tiekimo, yra erzinančios.

„Šios pastabos mus labai nuvylė ir, be abejo, papiktino, atsižvelgiant į tai, kokią paramą suteikėme ir dar teiksime“, – žurnalistams sakė JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Vaizdo pareiškime B. Netanyahu sakė, kad nors ir vertina Amerikos paramą per karą Gazos Ruože, „nesuprantama, kad vyriausybė praėjusiais mėnesiais neperdavė ginklų ir šaudmenų“. 

Tačiau Jungtinės Valstijos teigė, kad sulaikoma tik viena sunkiųjų bombų siunta, kilus nerimui, kad jos gali būti panaudotos tankiai apgyvendintose vietovėse.

J. Kirby atskirai pranešė, kad JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) ketvirtadienį turi susitikti su Izraelio kolega Tzachi Hanegbi (Cačiu Hanegbiu) ir strateginių reikalų ministru Ronu Dermeriu.

Vašingtonas yra pagrindinis Izraelio karinis rėmėjas, tačiau Baltieji rūmai išreiškė nusivylimą dėl didėjančio civilių aukų skaičiaus Gazos Ruože, kur Izraelis jau daugiau kaip aštuonis mėnesius vykdo operacijas prieš „Hamas“.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per beprecedentį spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant apie 40 Izraelio kariuomenės laikomus žuvusiais.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad per daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 37 431 žmogus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
atein laikas kad sie visi satanystai ir zmogzudziai patirs Dievo bausme ir juos visus paduos iTKT bet iki to nukentes daug zmoniu ir saliu prisidejusiu prie siu velniu tikraja prasme ka ir matome priverstynime tautu /kokteily/ afisuojamo swabparazito p=0

Isvada

Isvada portretas
Kartu su putleriu i Hagos teisma.

Senelis

Senelis portretas
Baisūs gobšūs ž lipa vel ant hk2
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių