A. Blinkenas: Kinijos parama Rusijos karui Ukrainoje turi liautis

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį pareiškė, kad Kinijos parama Rusijos gynybos pramonei pratęsia karą Ukrainoje ir turi liautis.

Kinija teikia itin svarbią paramą, kuri leidžia „Rusijai išlaikyti gynybos pramonės bazę, finansuoti karo mašiną ir tęsti karą. Todėl tai ilgiau tęstis nebegali“, bendroje spaudos konferencijoje su su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu sakė A. Blinkenas.

J. Stoltenbergas kaip ir pirmadienį sakė, kad Kinija susidurs su pasekmėmis, jei ji ir toliau rems Rusiją.

„Kinija negali remti abiejų pusių. Ji negali toliau palaikyti normalių prekybos santykių su Europos šalimis ir tuo pačiu metu kurstyti didžiausio karo, kokį matėme Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – teigė J. Stoltenbergas.

Kinija tvirtina, kad yra neutrali karo Ukrainoje ir teigia, kad nesiunčia mirtinos pagalbos nė vienai iš konflikto pusių – kitaip nei Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų valstybės, kurios suteikė svarbią karinę paramą Kyjivui kovojant su Maskvos invazija.

Nuo 2022 metų vasario, kai Maskva pasiuntė karius į Ukrainą, Kinijos ir Rusijos strateginė partnerystė tapo dar glaudesnė.

Kinija taip pat tapo Rusijos ekonominio gelbėjimosi ratu, nuo karo Ukrainoje pradžios sparčiai išaugus dvišalei prekybai.


Šiame straipsnyje: Antony BlinkenasKinijaRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių