Paryžiaus merė: Prancūzijos rinkimai gali sugadinti Olimpinę šventę

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) trečiadienį pareiškė, kad prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) sušaukdamas pirmalaikius rinkimus, rizikuoja sugadinti kitą mėnesį prasidėsiančią Olimpinių žaidynių šventę.

Prancūzai ruošiasi sekmadienį eiti prie balsadėžių pirmame rinkimų ture, o antras turas numatytas po savaitės. Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymas įvyks liepos 26 dieną.

Apklausos rodo, jog šiuo metu pirmauja kraštutinių dešiniųjų Nacionalinis sambūris (RN). Tikėtina, kad partija rinkimuose surinks daugiausiai mandatų ir pirmą kartą vadovaus vyriausybei.

„Netinkamai elgdamasis su prancūzais prezidentas gadina vakarėlį“, – laikraščiui „Ouest France“ sakė A. Hidalgo apie E. Macrono sprendimą birželio 9 dieną paleisti parlamentą.

Sostinės merė pridūrė, kad olimpinės žaidynės yra „žmonijos suartėjimas per sportą“.

„Kodėl reikėtų kenkti šiai gražiai akimirkai su šiais rinkimais, kurie buvo sušaukti skubant ir su niekuo nesitariant?“ – klausė ji.

„Mano atsakomybė [...] yra daryti viską“, kad žaidynės būtų „harmonijos laikas, šventimas ir, kad nebūtų neramumų“, – kalbėjo A. Hidalgo, kuri varžėsi su E. Macronu praėjusiuose prezidento rinkimuose 2022 metais.

Analitikai ir saugumo šaltiniai kalba apie protestų riziką ir neramumus, jei prieš imigraciją nusistačiusi RN užsitikrintų pergalę liepos 7-ąją.

E. Macronas rinkimus pavadino aiškumo momentu ir perspėjo apie balsavimą už kraštutines jėgas – tiek RN, tiek naująjį kairiųjų aljansą, į kurį įeina nuosaikūs socialistai ir kraštutiniai kairieji komunistai.

Apklausos rodo, kad E. Macrono centristų blokas šiuo metu yra trečias ir gali susidurti su dideliais nuostoliais.

A. Hidalgo taip pat sakė, kad RN pergalės atveju per olimpiadą nesifotografuotų su šios partijos kandidatu į premjerus 28-erių Jordanu Bardella (Žordanu Bardela).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paistalai

Paistalai portretas
TOK ir Olimiada tapo politinis įrankis nieko bendro su sportu neturi. Olimpiado tapo vakarų šou. Gėda

Tam

Tam portretas
Velniai yra okupantai teritoriju grobikai

Negerbimas tautos matosi

Negerbimas tautos matosi portretas
A tai ultros ne žmones? Rinkejai tada kas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių