D.Kedžio artimieji beldžiasi į europarlamentarų širdis

Praradę viltį rasti teisybę Lietuvoje, Drąsiaus Kedžio artimieji pagalbos nutarė ieškoti Europos Sąjungos institucijose, ginančiose vaikų teises, ir Europarlamente.

Jau išsiųsti laiškai visiems 736 Europos parlamento nariams bei 14-ai Europos Sąjungos institucijų ir organizacijų, besirūpinančių vaikų teisėmis bei jų apsauga.

Šiuose, anglų kalba rašytuose, laiškuose pateikiama sutrumpinta pedofilijos bylos istorija, paties D.Kedžio žurnalistams siuntinėtas laiškas, viešai jo paskelbtas ir nemažai žinomų žmonių išsiuntinėtas “Laiškas į niekur”, atsiradęs po to kai savo dukterį bandantis apginti vyras, nesulaukė iš žiniasklaidos atstovų tokio dėmesio, kokio tikėjosi bei jo mirties istorija, apipinta prokurorų viešai pasakytais ir vėliau paneigtais teiginiais bei nesutapimais tarp D.Kedžio oficialių mirties priežasčių ir nepriklausomų ekspertų.

“Jei Lietuvoje neįmanoma rasti teisybės, manome, kad kažką pakeisti galima tik įsikišus tarptautinėms organizacijoms”, - portalui 1diena.lt sakė D.Kedžio teta Audronė Skučienė.

Pasak D.Kedžio krikštamotės, visa giminė šioje byloje buvo apklausta liudytojais, bet jų parodymais bylą tyrę Vilniaus apygardos prokurorai net nesivadovavo. Matant, į kurią pusę krypsta visa istorija, nuspręsta šią bylą paviešinti ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje. „Mes žinome kaip viskas buvo, ir nenuleisime rankų, kad pedofilijos istorija pasibaigtų, net jos nepradėjus nagrinėti teisme“, - kalbėjo A.Skučienė.

D.Kedžio tetos teigimu, mergaitės globėja Neringa Venckienė ketina kreiptis į teismą, kad būtų pakeista mergaitės pasimatymų su motina Laimute Stankūnaite vieta. „Kokia čia tvarka, kad mergaitė turi važiuoti susitikti su motina, tegul motina atvažiuoja su ja susitikti. Vaiką tik traumuoja tokie pasimatymai, ką mergaitė mato – tamsius koridorius, jos motiną supančius kaukėtus vyrus. Ar tai yra normalu? Įdomu, kur žiuri mūsų vaiko teisių tarnybos“, - klausia A.Skučienė.

Šeimos nuomone, pasimatymai su L.Stankūnaite galėtų vykti Venckų namuose, kur jau daugiau nei metus gyvena mergaitė, kur jai jau viskas įprasta ir žinoma. L.Stankūnaitė dėl šių susitikimų taip pat baimintis neturėtų – mergaitę saugantys Kriminalinės policijos biuro pareigūnai taip pat apsaugotų ir ją.        


Šiame straipsnyje: KedysSkučienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių