„Akistatai“ uždrausta rodyti laidą apie nužudytą V.Milinį

TV3 „Akistata“ trečiadienį nerodys parengtos laidos apie nužudytą ir apšmeižtą kaunietį Vaidą Milinį, tačiau net laidos ir neparodžius, jos kūrėjams gresia teismas.

Pernai gruodį paslaptingomis aplinkybėmis nužudyto V.Milinio mama Marija Milinienė pasipiktino „Akistatos“ rodomu šmeižtu – laidos anonse be jos sutikimo ne tik jos mirusio sūnaus ir vyro, buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko, Alberto Milinio nuotraukos, bet ir pareikšta, kad Vaidas nusižudė.

„Nieko sau, byla dar tiriama, prokurorai dar nieko neišsiaiškino, o Kristupas Krivickas jau bylą ištyrė, jau žino, kad jis nusižudė“, - sekmadienį portalui 1diena.lt sakė M.Milinienė.

Sūnaus šmeižikams negalinti atleisti mama, iškart ėmėsi visų priemonių, kad ši laida būtų uždrausta. Jau sekmadienį dingo jos anonsai iš TV3 eterio, o pirmadienio rytą buvo išimtas ir laidos anonsas iš televizijos internetinio puslapio. „Išsiunčiau televizijos direktorei prašymą šios laidos nerodyti“, - pirmadienį kalbėjo M.Milinienė.

Vakarop jame pasirodė naujas. „Kęstutis Glaveckas ir Milda Kerutytė. Algis Čiaplikas ir Inga Milašiūtė. Ligitas Kernagis ir Simona Kalvaitytė. Kęstutis Daukšys ir Laura Radzevičiūtė. Petras Gražulis ir Rita Našlėnaitė. Andrius Šedžius ir Daiva Vaisiūnaitė. Kas sieja šias jaunas, netekėjusias merginas ir garsiausius šalies politikus?“, - būsimos laidos temą pristato jis.

TV3 viešųjų ryšių vadovės padejėja Erika Vyšniauskaitė portalui 1diena.lt ne iškart galėjo pasakyti, kodėl laida pakeista ir pažadėjo perskambinti vėliau. „Išsiaiškinau, laida buvo pakeista, nes atsirado aktualesnė tema. Ši tokia abstrakti ir gali būti parodyta bet kada vėliau“, - oficialią televizijos poziciją dėstė E.Vyšniauskaitė.

Ji aiškino negirdėjusi, kad kažkas būtų prašęs uždrausti šią laidą, taip pat negalėjo paaiškinti, kodėl jos anonsai dingo jau sekmadienį. „Iš internetinio puslapio išėmėme šiandien...O iš televizijos eterio?... Nežinau, aš su anonsais nedirbu...“, - kalbėjo televizijos Viešųjų ryšių vadovės padėjėja.

M.Milinio mamos teigimu, nors laida ir buvo pakeista, o jos anonsai neberodomi nuo sekmadienio, tai nekeis jos apsisprendimo – ji vistiek kreipsis į teismą, reikalaudama visiškai uždrausti laidą „Akistata“ ir galbūt net stabdyti TV3 televizijos licenciją.

Kad laida sustabdyta ne tik todėl, kad anot E.Vyšniauskaitės, atsirado aktualesnių temų, rodo ir panika Drąsiaus Kedžio šalininkų stovykloje.

Nesusikūrusios partijos „Drąsos kelias“ puslapyje „Facebook“ tinkle netruko atsirasti pranešimas: „Gavome informaciją, kad uždrausta rodyti TV3 laidą „Akistata“. Taip apribota teisė į nešališką informaciją apie Kauno pedofilijos bylą, paliekant vienintelį tendencingą informacijos šaltinį - Gaivenio šou. Tai yra rimtas žingsnis atgal į santvarką, kurioje laisvas žodis buvo draudžiamas...“.

Prie šio pranešimo pasirodė ir Giedriaus Leškevičiaus, LNK laidos „Abipus sienos“ vedėjo, nuotrauka, ant kurios parašyta: „Kovą prieš tiesą apie pedofilijos bylą skelbiu laimėtą!!! (G.Leškevičius, V.Gaivenis), o apačioje:  „Akistata“ uždrausta !! Štai ir prasidėjo informacijos cenzūravimas. Greitu laiku sulauksime ir trėmimų !!"

Uždraustoje K.Krivicko laidoje turėjo būti kalbama apie tai, kas esą užsakė V.Milinio šmeižtą, kas sugalvojo, jog Neringos Venckienės nupieštas fotorobotas žmogaus, kurį ji esą matė Kauno apygardos teismo teisme, ir kurį įvardino, kaip trečią pedofilą Aidą, sugretino su V.Miliniu.

Kaip jau ne kartą rašėme, liudytojai teigia, kad nurodymas sekti V.Milinį ir jo šeimą buvo gautas iš N.Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės dar 2010 m. vasarą. Šeimos patvoryje gyvenusiems žmonėms buvo duotos ne tik smulkios instrukcijos, kur lankosi Miliniai, su kokiais automobiliais važinėja, bet ir kaukės bei vaizdo kamera, ta pati, su kuria per N.Venckienės knygos pristatymą Klaipėdoje filmavo jos sūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pistacija

pistacija portretas
violetiniu stovykloj visiska panika :DDDD

aciu

aciu portretas
Poniai Milinienei uz darsa ginant savo sunu

bravo

bravo  portretas
pagaliau-į šiukšlyną laidos genijų
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių