M. Puidokas: įtarimai V. Uspaskichui – politinis susidorojimas

Koaliciniame trijų partijų į Seimą sąraše kandidatuojantis parlamentaras, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos pirmininkas Mindaugas Puidokas Europos prokuratūros įtarimus Darbo partijos lyderiui, koalicijos partneriui Viktorui Uspaskichui vadina politiniu susidorojimu.

„Vertinu kaip politinį susidorojimą, bijoma Viktoro dalyvavimo rinkimuose ir šito išdavoje yra fabrikuojamos tokio pobūdžio politinės bylos. Nes akivaizdu, kad Europos Parlamentas moka atlyginimus padėjėjams, o ne parlamentaras, tai čia yra visiškai akivaizdu, kad politinio susidorojimo atvejis ir baimė, kad Viktoras grįžta su „Taikos koalicija“ į didžiąją Lietuvos politiką“, – sakė M. Puidokas.

„Mūsų nusiteikimas yra tvirtai ir vieningai dalyvauti rinkimuose. Koalicija – tiek Darbo partija, tiek Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, tiek Žemaičių partija – pasitiki savo lyderiu Viktoru Uspaskichu, pasitiki surinkta stipria komanda“, – pridūrė jis.

Tuo metu „Taikos koaliciją“ taip pat sudarančios Žemaičių partijos lyderė Irena Stražinskaitė-Glinskienė BNS ketvirtadienį teigė nežinanti apie įtarimus politikui.

„Tai šito nežinau dar. Dar negirdėjom, neturiu informacijos“, – BNS sakė I. Stražinskaitė-Glinskienė.

Įtarimus Europos prokuratūra trečiadienį V. Uspaskichui pareiškė byloje dėl pusės milijono eurų pasisavinimo. Pats V. Uspaskichas BNS teigė į įtarimus žiūrintis „labai ramiai“, tačiau plačiau jų nekomentavo.

Politikui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo, neteisėto elektroninės formos dokumento įgijimo, laikymo ir panaudojimo bei labai didelės vertės svetimo – Europos Sąjungos (ES) – turto įgijimo.

Tyrimas vyksta dėl aplinkybių, susijusių su piktnaudžiavimu, trukusiu nuo 2014 iki 2020 metų, kai veikiant bendrininkų grupėje apgaule buvo klastojami dokumentai, nevykdomos ar imituojamos europarlamentaro padėjėjo darbo funkcijos, įgyjant didesnės nei 500 tūkst. eurų vertės ES turtą.

V. Uspaskichas Europos Parlamente (EP) dirbo 2019–2024 metais, tačiau nebuvo aktyvus nei Briuselyje, nei vietos politikoje.

Jis turėjo vesti Darbo partijos sąrašą ir šiais metais vykusiuose rinkimuose į EP, tačiau šių planų atsisakyta paaiškėjus apie minimą tyrimą.

Politikas buvo sustabdęs savo narystę partijoje, bet po „darbiečiams“ nesėkmingų EP rinkimų vėliau į ją sugrįžo ir tapo laikinuoju vadovu bei ėmėsi vesti koalicinį trijų partijų sąrašą spalį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių