Dėl savivaldybės svetainės - gėda (Klaipėdą aplenkė net Kretinga)

Klaipėdos savivaldybės naujoji interneto svetainė, nors ir kainavo milijonus litų, primena akmens amžių. Joje ne tik gyventojai neranda visos aktualios informacijos, tačiau apie uostamiestį nėra nė žodžio užsienio kalba.

„Klaipėdai tikrai turėtų būti gėda. Įsivaizduokite, jog koks nors užsienio turistas atsidaro uostamiesčio savivaldybės interneto svetainę, o joje nei anglų, nei rusų kalba neįmanoma rasti jokios informacijos apie lankytinas vietas, kitos aktualios informacijos. Net Kretingos rajono savivaldybės interneto svetainėje tai yra, o Klaipėdos – ne“, – piktinosi klaipėdiečiai.

Nauja Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė pradėjo veikti maždaug prieš metus. Ji sukurta už ES pinigus. Bendrame projekte, kurio vertė siekė daugiau nei 2 mln. litų, dalyvavo visos Klaipėdos apskrities savivaldybės.

Nauja uostamiesčio savivaldybės interneto svetainė nuo senosios skiriasi tuo, kad joje sudarytos galimybės tiesiogiai stebėti miesto tarybos posėdžius. Tačiau rasti gyventojams aktualią informaciją tapo daug sudėtingiau, nes ne visa ji per metus į naują svetainę įkelta.

Todėl uostamiesčio savivaldybėje buvo sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta rasti būdų, kaip patobulinti interneto svetainę.

„Klaipėdiečių pastaba dėl informacijos anglų kalba yra labai teisinga. Manome, jog kai kuri informacija turi būti skelbiama ir rusų kalba. Tačiau viskas – lėšų klausimas, nes informaciją reikia išversti į užsienio kalbas, o tik tada ją publikuoti interneto svetainėje“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Ji pabrėžė, jog užsienio turistams informacijos apie Klaipėdą anglų kalba tikrai netrūksta. Jos galima rasti Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro interneto svetainėje, kuri ir orientuota į turistus iš užsienio šalių.

„Klaipėdos savivaldybės interneto svetainės funkcija – informacija gyventojams. Kadangi uostamiestyje gyvena nemažai rusakalbių, manome, jog būtų tikslinga kai kurią informaciją versti į šią kalbą. Inicijuokite, siūlykite, o mes pasiūlymus nagrinėsime“, – ragino A.Velykienė.

Jos teigimu, šiuo metu Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė yra tobulinama – atnaujinama informacija, keliami teisės aktai, miesto tarybos sprendimai, savivaldybės įmonių ir įstaigų informacija.

Valstybės institucijų interneto svetainių tyrimo ataskaitoje, paskelbtoje pernai, juodu ant balto buvo parašyta, jog Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainė blogiausiai atitinka Vyriausybės patvirtintus reikalavimus.

Tyrimą atlikę Europos tarpdisciplininių tyrimų instituto specialistai vertino, kaip interneto svetainės atitinka Vyriausybės patvirtintų reikalavimų bendrąsias nuostatas. Taip pat buvo vertinta interneto svetainės struktūra ir pateikiama informacija – turinys ir operatyvumas.

Nustatyta, jog Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje pateikiama informacija nuostatoms atitinka vos 33,3 proc.


Šiame straipsnyje: Klaipėdasvetainėinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Velykienei reiktų priminti, kad senojoje svetainėje (kuri dabar patalpinta old.klaipeda.lt ) buvo ne tik rusų, anglų, bet dar ir vokiečių kalbos. Bet čia priėjo liberastai, išplovė du limonus litų ir sunaikino tai, kas buvo sukurta iki jų... Beje... tokios svetainės kaina neviršija 50 tūkstančių su visais otkatais...

taigi

taigi portretas
tikriausiai savamoksliai kūrė tą svetainę savamoksliams, o ne visuomenei informuoti

Kretingiškis

Kretingiškis portretas
"aplenkė net Kretinga" , pavadinimas parašytas taip, lyg Kretinga negalėtų būti už Klaipėdą geresnė....
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių