Šalinti elektros tiekimo sutrikimus Joniškio rajone siunčiami Latvijos elektrikai

  • Teksto dydis:

Latvijoje greičiau susidorojus su sekmadienį ir pirmadienį praūžusios audros padariniais, šalinti elektros tiekimo sutrikimus į pasienio ruožą Joniškio rajone siunčiami šios šalies elektrikai.

Latvijos skirstomųjų tinklų operatorė „Sadales tikls“ į Lietuvą atsiunčia dvi brigadas, trečiadienį pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

„Nuolat palaikau ryšį su Latvijos kolegomis ir žinau, kad situacija miškingose vietovėse ten gerokai geresnė negu Lietuvoje. Viena pagrindinių priežasčių – galimybė valyti proskynas daug plačiau negu tai galime daryti mes Lietuvoje“, – pranešime teigė ESO vadovas Renaldas Radvila. 

ESO teigimu, nors Latvijoje skirstomąjį elektros tinklą sudarančių požeminių kabelių dalis yra beveik tokia pati pat kaip ir Lietuvoje, sekmadienį ir pirmadienį praūžusi audra kaimyninėje šalyje padarė gerokai mažesnę žalą jos energetikos infrastruktūrai.

Pasak ESO, Latvijos teisės aktuose numatyta, kad miškingose vietovėse elektros linijų proskynos – nuo medžių valomi koridoriai – yra net kelis kartus platesnės negu Lietuvoje, todėl ir oro linijos buvo pažeidžiamos iki dešimt kartų rečiau. 

Latvijoje vidutinės įtampos 10 kV elektros linijų proskynos yra 6,5 metro pločio, Lietuvoje – 3 metrų. Tuo metu apsaugos zona, kur galima vykdyti medžių genėjimą, Latvijoje siekia 30 metrų, Lietuvoje – 10 metrų. 

Pasak ESO, ketvirtadienį elektros tiekimas bus sutrikęs dar apie 25 tūkst. Lietuvos vartotojų.

Šiuo metu visoje šalyje dirba 300 elektros tiekimo sutrikimus šalinančių elektrikų brigadų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių