Keista istorija: žmogus apsimetė kitu žmogumi ir neva ieškojo brolio

Socialiniai tinklai turi labai daug privalumų, tačiau turi ir minusų. Juose labai paprasta išplatinti tikrovės neatitinkančią informaciją. Būtent taip atsitiko ir prieš keletą dienų. Socialiniame tinkle pasirodė jauno vyro pagalbos prašymas padėti surasti savo neva dingusį brolį. Kėdainiečiai dalinosi informacija, užjautė artimuosius. Tačiau paaiškėjo, kad žmogaus ieško ne brolis, o tik broliu apsimetantis asmuo. Jis net brolio nuotrauką, vardą ir pavardę naudojo. Kažkas tiesiog apsimetė kitu žmogumi, tačiau kokiu tikslu – neaišku.

Paskleidė informaciją

Praėjusio ketvirtadienio vakarą įvairiose socialinio tinklo „Facebook“ grupėse pasklido kėdainiečio Gintaro Palaikio prašymas padėti surasti dingusį brolį.

„Sveiki, prašau pagalbos. Dingo mano brolis Dainius Palaikis. Paskutinė jo žinoma buvimo vieta – Elektrėnai. Gal žinote dabartinę jo gyvenamą vietą, bent miestą? Svarbiausia, kad šalti orai ne už kalnų… Bandžiau broliui padėti ankščiau, bet pagalba buvo bevaisė. Laikui praėjus, gal išeis padėti… ačiū labai tiems, kas pagelbėsit“, – išplatintoje žinutėje rašė G. Palaikis.

Paaiškėjo, kad žmogaus ieško ne brolis, o tik broliu apsimetantis asmuo. Jis net brolio nuotrauką, vardą ir pavardę naudojo. Kažkas tiesiog apsimetė kitu žmogumi, tačiau kokiu tikslu – neaišku.

Paaiškėjo daugiau aplinkybių

Kėdainiečiai dalinosi įrašu, gailėjo šeimos. G. Palaikis patvirtino, kad apie jo brolį prieš daugiau nei metus buvo rašytas straipsnis spaudoje. Tuomet pagalbos į žurnalistus kreipėsi kėdainiečiai, kurie sunerimo dėl nuolat ant prekybos centro laiptų miegančio jauno vaikino.

„Mano brolis gimęs 1998 04 25. Jo ūgis 176 cm, jis yra tamsių plaukų, lieknas. Visiškai neaišku, kur jis dabar yra, todėl labai prašome pagalbos“, – dėstė jaunuolis.

Apsimetė broliu

Tačiau po paros visa ši situacija pakrypo visai kitu kampu. Su „Rinkos aikšte“ susisiekė asmuo, kuris prisistatė Gintaru Palaikiu ir patikino, kad jo šeima neieško neva dingusio brolio Dainiaus Palaikio. Žmogus prašė pagalbos, nes kažkas apsimeta juo.

„Esmė ta, kad socialiniame tinkle sukurta anketa su mano vardu, pavarde, visais duomenimis ir net nuotrauka. Tai visi ir galvoja, kad ten aš rašau. Gaili manęs, gaili brolio.

Bet ten rašau ne aš, kažkas tiesiog apsimeta manimi ir neva ieško mano brolio.

Dalinasi, siūlo pagalbą.

Bet ten rašau ne aš, kažkas tiesiog apsimeta manimi ir neva ieško mano brolio.

Nežinau, kodėl ir kas taip daro, nesuprasi, kodėl. Mes svarstome kreiptis į policiją, nes tai nėra normalu, kai mano vardu daromi tokie dalykai“, – „Rinkos aikštei“ dėstė tikrasis G. Palaikis, kuris darkart patikino, kad jo šeima jokių paieškų nevykdo. Tą patį patvirtino ir jo artimieji.

Situacija – neeilinė

Ši situacija tikrai neeilinė, reali ir labai jautri, mat daugelis kėdainiečių prisiminė Kėdainių mieste, tiesiog gatvėje, dar prieš keletą metų apsigyvenusį Dainių, kuriam pagalbos ranką bandė ištiesti ir artimieji, ir jo net nepažįstantys kėdainiečiai.

Ši situacija tikrai neeilinė, reali ir labai jautri, mat daugelis kėdainiečių prisiminė Kėdainių mieste, tiesiog gatvėje, dar prieš keletą metų apsigyvenusį Dainių.

Todėl žmonės, sujaudinti neva brolio prašymu, suskubo padėti ir taip buvo apgauti kažkokio asmens, kurio tikslai iki šiol lieka nežinomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Ar jūs kas nors supratote šitą abra kadabrą? Ir koks to tikslas apsimesti kitu broliu? Gal reikia medicinos specialistų pagalbos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių