Autobuse nepažįstamo vyro įbauginta keleivė: slėpiausi už žmonių

„Slėpiausi už žmonių, kad tik jis manęs nepamatytų“, – prisiminė nemalonaus incidento autobuse auka tapusi jauna kaunietė. Ji teigė patyrusi nepažįstamo keleivio priekabiavimą. Tačiau apie įvykį viešai prabilti nusprendė dar ir todėl, kad jo akys tąkart krypo ir į mažametes. Atveju susidomėjo teisėsauga.

Kaip pasakojo Simona (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), pirmasis jos susidūrimas su, iš pažiūros, pusamžiu nepažįstamuoju įvyko liepos 19-osios popietę 39 maršruto autobuse, važiavusiame nuo Kauno centro Neveronių kryptimi. 

Bandė paliesti kojas

„Jis įlipo stotelėje „Studentų skveras“ ir atsistojo prie stiklinės pertvaros, esančios netoli viduriniųjų autobuso durų. Jos apačioje yra tarpas. Aš sėdėjau ant žemiausios sėdynės, greta šios pertvaros. Mačiau, kad vyras vis į mane žvilgčiojo, bet stengiausi nekreipti į tai dėmesio. Netrukus į autobusą įlipo moteris ir atsisėdo šalia manęs. Minėtas vyras taip pat nuėjo atsisėsti į vietą netoliese, bet vis atsisukdavo į mane pažiūrėti. Tačiau to nesureikšminau“, – įvykių eigą dėstė pašnekovė.

Autobusui stabtelėjus stotelėje „Autobusų stotis“, nepažįstamasis pakilo iš savo sėdėjimo vietos ir vėl priėjo prie stiklinės pertvaros, kur sėdėjo Simona. „Jis pasilenkė ir bandė paliesti mano kojas, bet spėjau greitai jas patraukti. Kai į jį pasižiūrėjau, pamačiau, kad jis supyko – mosikavo rankomis, tikriausiai taip išreikšdamas nepasitenkinimą, kad nepavyko padaryti to, ką norėjo“, – svarstė kaunietė.

Skaitytojos nuotr.

Ji neslėpė – galimus nepažįstamo keleivio kėslus suprato ne iš karto. „Šalia sėdėjusios moters paklausiau: „Gal kažkas iškrito iš mano kuprinės?“. Žinote, kaip būna... Bet žvilgtelėjusi į autobuso salono grindis ji pasakė: „Ne, niekas nenukritę“. Tada supratau, kad jo tikslai – aiškūs“, – prisiminė pašnekovė.

Vyras atsisukęs žiūrėjo į tos mergytės kojas, kažką vis gestikuliuodamas rankomis... Ir taip – į kiekvieną moterį ir į kiekvieną mažą mergaitę, tačiau paliesti kojas bandė man vienintelei.

Netrukus nepažįstamasis vėl persėdo į kitą vietą – šįkart autobuso priekyje. Bet vis atsisukdavo į Simoną kažką gestikuliuodamas rankomis. Žvilgčiojimas, pasak moters, liovėsi tik tada, kai į autobusą įlipo aštuonerių devynerių metų mergaitė. „Vyras atsisukęs žiūrėjo į tos mergytės kojas, kažką vis gestikuliuodamas rankomis... Ir taip – į kiekvieną moterį ir į kiekvieną mažą mergaitę, tačiau paliesti kojas bandė man vienintelei“, – atviravo kaunietė.

Slėpėsi už kitų žmonių

Moteris teigė tądien nejutusi nuo nepažįstamojo sklidusio alkoholio tvaiko, tačiau jo elgesys, pripažino ji, buvo išties keistas. Istorija vien šiuo epizodu nesibaigė – po kelių dienų 39-ojo maršruto autobuse, važiavusiame ta pačia kryptimi, Simona šį vyrą pamatė vėl. 

„Slėpiausi už žmonių, kad tik jis manęs nepamatytų. Bet jis ir šį kartą nužvelginėjo suaugusias ir mažametes keleives. Noriu įspėti tėvelius, merginas ir moteris, nes pati patyriau psichologinę traumą – stresą, šoką dėl iškrypėliško šio vyro elgesio. Atsigauti negaliu ir šiandien. Baisu važiuoti tuo maršrutu, kad tik jis vėl neįliptų. Saugokime vieni kitus“, – akcentavo Simona.

Pareigūnų akiratyje

Apie incidentą per e.policiją ji informavo ir teisėsaugą – nusiuntė ne tik įvykio aprašą, bet ir vaizdo įrašą, kuriame matyti nemaloniai pasijusti privertęs keleivis. Pasak Kauno apskrities policijos atstovės Odetos Vaitkevičienės, pranešimą gavę pareigūnai pradėjo aplinkybių patikslinimą dėl galimo administracinio nusižengimo. Pastaruoju metu, daugiau informacijos apie panašaus pobūdžio atvejus, jos teigimu, pareigūnai nesulaukė.

Už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą gali grėsti bauda nuo 30 iki 140 eurų.

„Kauno autobusų“ komentaras

Dėl kaunietei autobuse nutikusios nemalonios situacijos „Kauno diena“ praėjusią savaitę kreipėsi į „Kauno autobusų“ atstovus. Kaip teigė 1-ojo transporto parko vadovas Robertas Lenkauskas, apie šį įvykį bendrovė iki tol nebuvo gavusi nei žodinės, nei rašytinės informacijos. 

„Papildomai apklausus dispečerius ir vairuotoją, kuris galimai galėjo dirbti liepos 19-ąją, jokios papildomos informacijos taip pat negauta“, – sakė jis.

Pašnekovo teigimu, viešajame transporte fiksuojami vaizdo stebėjimo įrašai yra saugomi keturias kalendorines dienas. Vaizdo duomenys teikiami tik esant ES Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) 6 straipsnyje nustatytam asmens duomenų teisėto tvarkymo kriterijui pagal asmens duomenų teikimo sutartį arba pagal prašymą (vienkartinio teikimo atveju).

„Atsakingi bendrovės darbuotojai nuolat bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis teikdami turimus duomenis. Dažnu atveju pavyksta identifikuoti teisėsaugos institucijų prašomus įvykius ar aplinkybes. 2024 birželio mėnesį bendrovė gavo 14 prašymų iš teisėsaugos institucijų ir pagal visus prašymus pateikė duomenis, t. y. vaizdo įrašus“, – aiškino R. Lenkauskas.

Kaip elgtis į panašias kaip Simonos ar kitokias situacijas patekusiems viešojo transporto keleiviams? Gal vertėtų bandyti iš karto informuoti vairuotojus? – pasiteiravome.

„Rekomenduojame keleiviui iš karto kreiptis į teisėsaugos institucijas, pateikiant kuo detalesnę informaciją: įvykio laiką – datą ir valandą, maršruto numerį, vykimo kryptį, įvykio vietą, pavyzdžiui, stotelės pavadinimą ir pan. Tikimės, kad Įvairiapusio bendradarbiavimo dėka pavyks identifikuoti netinkamai ar nusikalstamai viešosiose vietose veikiančius asmenis“, – vylėsi 1-ojo transporto parko vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marija

marija portretas
matyt merga demesio dar negavus. kažkada buvau sekama ir prieš mane masturbavosi oer kelnes jaunuolis. matosi kad žmogus sergantis. ką ten ir kam kviesti kažkokias policijas . eik į kitą autobuso pusę ir važiuok o jei trūksta demesio tai niekuomet nepadesiu :)

nebauginkit kauniečių

nebauginkit kauniečių portretas
išimkit tą straipsnį, jeigu moteriškei pasivaideno, nereikia iš musės dramblį daryti

smirdi revas pas Onutę

smirdi revas pas Onutę portretas
sijonėlis vos tik vos tik, nori glostyk, nori uostyk
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių