Gyventojai kviečiami laikyti Europos egzaminą

Ketvirtadienį minint Europos dieną Lietuvos gyventojai kviečiami laikyti Europos egzaminą.

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje pranešė, kad šiemet jame dalyvauti užsiregistravo 22 tūkst. žmonių.

Kaip ir ankstesniais metais, aktyviausi akcijos dalyviai - moksleiviai: egzaminas rengiamas daugiau nei 400 mokyklų. Be to, egzaminas vyksta aukštosiose mokyklose, valstybinėse institucijose, nevyriausybinėse organizacijose. Pirmą kartą prie iniciatyvos prisijungė ir verslo įmonės. Pavieniai gyventojai iki gegužės 12 dienos egzaminą gali laikyti internetu: tinklapyje http://www.pazinkeuropa.lt/ ir socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiemet Europos egzaminas ypatingas - Lietuva pirmą kartą pirmininkaus ES Tarybai, o 2013 – ieji paskelbti Europos piliečių metais. Tad kviečiu visus Lietuvos žmones dalyvauti “Europos egzamine„, konkuruoti savo žiniomis, o kartu ir daugiau sužinoti apie Europą“, - pranešime cituojamas Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Europos egzaminas Lietuvoje rengiamas nuo 2010 metų. Jo metu galima atlikti testines užduotis ir pasitikrinti žinias apie ES istoriją, politiką, kultūrą. Šiemet dalis klausimų bus susiję su artėjančiu Lietuvos pirmininkavimu ES Tarybai ir Europos piliečių teisėmis bei pareigomis, taip siekiant pažymėti 2013-uosius - Europos piliečių metus.


Šiame straipsnyje: EuropaegzaminasEuropos Sąjunga

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
mes jau laikome ES egzamina - pilna geju,pedofilu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių