Dėl audros elektros buvo netekę beveik 10 tūkst. vartotojų, dar neturi 4,7 tūkst.

Lietuvą ketvirtadienio pavakarę apėmus audrai ir škvalui su  elektros tiekimo sutrikimais susidūrė apie 10 tūkst. vartotojų, nurodo elektros ir gamtinių dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

21 val. ESO atjungimų žemėlapyje buvo pranešta, kad elektros neturėjo 4 tūkst. 759 vartotojai, kai tuo tarpu 20 val. be elektros dar buvo 7 tūkst. 775 namų ūkiai.

Tuo tarpu maždaug prieš valandą ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė teigė, kad tuo metu elektros neturėjo 9–10 tūkst vartotojų.  

Tačiau ji pabrėžė, kad šis skaičius greitai kinta, nes vieniems žmonėms atstatomas tiekimas, o kitiems elektra dėl didelio vėjo dingsta. 

Pasak ESO atstovės, visų pirma daug vartotojų elektros buvo netekę Šiaulių regione, dabar, audrai slenkant į rytus, daugėja be elektros likusių žmonių Utenoje, Kaune.

Elektros tiekimas sutriko dėl nutrūkusių laidų, kurie neatlaiko nuo didelio vėjo krentančių nulūžusių šakų ir virstančių medžių. 

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) praneša, kad ketvirtadienio vakare ir pirmoje nakties pusėje audra išplis į daugelį rajonų. Daug kur griaudės perkūnija, vietomis lis smarkiai, kris kruša, kils škvalas 15–20 metrų per sekundę, kai kur iki 21–26 metrų.

19.30 val. duomenimis, Panevėžio, Kauno, Alytaus, Utenos ir Vilniaus apskrityse lyja, kai kur  trumpai, bet intensyviai, griaudėja perkūnijos, fiksuojami vėjo sustiprėjimai iki 25 metrų per sekundę.

Pasak LHMT, artimiausiomis valandomis liūčių su perkūnija zona toliau judės šiaurės rytų kryptimi ir plis į daugelį rytinių šalies rajonų. Numatomos trumpos ir smarkios liūtys su perkūnija, škvalas iki 21–26 metrų per sekundę.

LHMT nurodo, kad visoje Lietuvoje, išskyrus Utenos regioną, pavojaus lygis yra stichinis. 


Šiame straipsnyje: audraESOelektradidelis vėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai kiti turejo Saaaaules Elekrtines kurios BE laido YRA 0 ! DDDDD vel isdure Kreivas visus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių