Po skandalo laikinasis NŠA vadovas iš posto trauktis neketina: tai būtų lengviausia

Po klaidos skaičiuojant abiturientų egzaminų rezultatus, laikinasis Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovas Aidas Aldakauskas sako neketinantis trauktis iš posto. Anot jo, tai būtų lengviausias sprendimas, susidūrus su švietimo bendruomenėje pasipiktinimą sukėlusia situacija.

„Čia būtų lengviausia. Aš ir ministerijai sakiau – man tik reikia atšaukti sutikimą laikinai eiti pareigas ir tarsi viskas pasibaigia. Tikrai viskas tuo nepasibaigs. Tikrai renkuosi tą sunkesnį kelią“, – pirmadienį LRT radijui sakė A. Aldakauskas, klausiamas, ar neketina trauktis iš laikinojo vadovo pareigų.

„Jūs siūlote lengviausią išeitį ir tarsi tokiu būdu visiems palengvėtų. Suradome, kas kaltas, ir viskas. Mano galvoje visą laiką buvo labai aiški mintis, kad kalto radimas nesprendžia problemos. Problemas reikia spręsti“, – dėstė jis.

Anot A. Aldakausko, nesprendžiant iškilusių problemų agentūroje, susijusių tiek su tarpiniais vienuoliktokų patikrinimais, tiek su abiturientų egzaminų rezultatais, vargu, ar kitų metų egzaminų sesijos vyks sklandžiau.

A. Aldakauskas pabrėžia, kad atsakomybė dėl susiklosčiusios situacijos krenta tiek jam asmeniškai, tiek NŠA, tiek „Info-tec“ – įmonei, vykdžiusiai egzaminų rezultatų skaitmenizavimą.

„Ir man pačiam tenka atsakomybė, ir agentūrai. Mes nekišame galvos į smėlį kaip stručiai. Bet vertiname ir tai, kad ir pati įmonė prisiėmė dalį tos atsakomybės“, – kalbėjo NŠA direktorius.

Mes nekišame galvos į smėlį kaip stručiai.

Šiuo metu vyksta konkursas užimti NŠA vadovo pareigas. Konkurse dalyvauja ir A. Aldakauskas. Švietimo viceministro Igno Gaižiūno teigimu, rudenį agentūrai turėtų pradėti vadovauti nuolatinis direktorius.

Iki tol, I. Gaižiūno teigimu, nėra prasmės A. Aldakauskui trauktis iš laikinojo vadovo pareigų.

„Nematytume daug prasmės dabar keisti vadovą, turint omenyje, kad rugsėjo pirmoje pusėje turi būti nuolatinis vadovas“, – kalbėjo viceministras.

„Sodinti naują žmogų dar dviem mėnesiams, kad turėtume dar daugiau chaoso (…), tai mes tikrai daug prasmės nematome“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad praėjusį ketvirtadienį Nacionalinės švietimo agentūra (NŠA) informavo, jog dėl abiturientų patikrinimų rezultatus skaitmenizuojančios įmonės klaidos skaičiuojant egzaminų įvertinimus pasikeitė dvyliktokų darbų galutiniai rezultatai.

Skelbta, kad po klaidos keičiasi pagrindinės sesijos užsienio kalbų (anglų, vokiečių, rusų), biologijos, fizikos, geografijos ir pakartotinės sesijos egzaminų rezultatai.

„Įmonė informavo, kad į galutinio egzamino rezultato skaičiavimo algoritmą, dėl techninės klaidos, nebuvo įtraukti atsakymo lape mokinio pasirinktų atsakymų į uždarojo pobūdžio klausimus pataisymai. Dėl šios priežasties 2832 abiturientų darbų galutinis įvertinimas kinta į didesnę pusę, vidutiniškai apie 1,4 balo iš 100, ir 1044 į mažesnę, pokyčio vidurkis nežymus – 1,3 balo iš 100“, – anksčiau išplatintame pranešime nurodė laikinasis NŠA direktorius Aidas Aldakauskas.

Laikinasis NŠA vadovas informavo, jog po ištaisytų klaidų penkiems abiturientams egzaminai tapo neišlaikyti.

„Atsirado penki mokiniai, (…) kurie bus neišlaikę egzamino“, – sakė A. Aldakauskas, negalėdamas pasakyti, ar šiems mokiniams nebus anuliuoti brandos atestatai.

NŠA pažymėjo, kad visa atnaujinta informacija yra pasiekusi LAMA BPO, todėl stojimo į aukštąsias mokyklas procesas yra nesutrikdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių