Dalijasi vaizdais: jeigu eisi į lauką, nepamiršk valties (papildyta)

  • Teksto dydis:

Kai kurias Lietuvos vietoves gausus lietus plovė ne tik trečiadienį, bet ir ketvirtadienį. Kol vieni lietaus nematė bent kelias dienas arba iš dangaus pabiro vos vienas kitas lašas, kiti tautiečiai dalijasi patvinusių gatvių vaizdais.

„Lentvaris plaukia“, – apie 14 val. feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ skelbė Andrius.

„Jei eisi į kiemą, valties nepamiršk“, – komentavo Erlanda.

„Vilnių irgi gerai paskandino, dabar ramiai lyja“, – dalijosi Liutauras.

„Lietau, sustok“, – prašė Grigiškių gyventoja.

Gerokai, anot gyventojų, palijo sostinėje, šalia Vievio ir Kupiškio, Dusetose, Šiauliuose, Žiežmariuose, ir kai kuriose kitose Lietuvos vietovėse. Plaukė kai kurios Alytaus gatvės.

Vilniaus oro uoste dėl liūties negalėjo nusileisti septyni lėktuvai.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, liepos mėnuo buvo istoriškai neramus – gamta, rodos, sugalvojo išbandyti mūsų visų kantrybę. Per mėnesį patyrėme dvi audras, kaitrą, smarkų lietų ir net į Lietuvos orų metraščius patekusį viesulą. Pastarasis liepos 13-ąją smogė Kelmės ir Šiaulių rajonų gyvenvietėms. Nors viesulas padarė nemažai žalos gyventojų turtui, laimei, aukų išvengta.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

Artimiausiomis dienomis, anot sinoptikų, orai bus permainingi – šalyje numatomi trumpi lietūs, vietomis perkūnija, o vėjas gali sustiprėti iki 17 m/s. Temperatūra išliks labai šilta, dienomis siekianti 23–30 laipsnių šilumos.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

Penktadienio naktį daug kur trumpi lietūs, kai kur smarkūs. Vietomis griaudės perkūnija, tvyros rūkas. Vėjas silpnas. Žemiausia temperatūra 12–17 laipsnių šilumos. Dieną daugelyje rajonų trumpi lietūs, vietomis smarkūs ir su perkūnija. Vėjas nepastovios krypties, 4–9 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 22–27 laipsniai.

Šeštadienį kai kur trumpai palis. Vėjas naktį silpnas, dieną pietinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 13–18, dieną 25–30 laipsnių.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

Sekmadienio naktį daug kur trumpas lietus. Vėjas pietinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra 15–20 laipsnių. Dieną daugelyje rajonų palis, vietomis smarkiai ir su perkūnija. Vėjas vakarinių krypčių, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra 22–27, šiaurės vakaruose daug kur 19–21 laipsnis.

Artėjantis rugpjūtis, anot meteorologų, išlaikys šilumą. Nors lietaus netrūks, apniukęs dangus dar tikrai neatneš ankstyvo rudens ir dar turėsime šiltų dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Cgates jau kelia kainas 20 procentų. Dairausi, kur čia nuo jų pabėgus.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar jau daug žuvusių ? Ties Žiežmariais, mačiau Strėva plaukė nuskendusi boba...

Anonimas

Anonimas portretas
Gamta yra gamta ir nežinai kokių išdaigų ji yra numačiusi. Tik deja gaila,kad tie,kaip ir aš,turintys Cgates televiziją ir internetą,driokstelėjus pirmam perkūno trenksmui liekame be interneto, televizijos. Manau,kad imdami gana nemažus pinigus už šias paslaugas, turėtumėt pasirūpinti, kad ateityje tokių dalykų nebūtų!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių