Naujos taisyklės paspirtukams: leista naudotis nuo 16 metų, šaligatviu važiuoti galės

Grįžti į straipsnį

Daniel Jankovskij

Daniel Jankovskij  portretas
Kas per keistos taisyklės, ant paspirtuku galima važiuoti tik 20 km/h. Gerai aš galiu važiuoti ant dviračio 40 km/h tai Ką man bauda būs.

Kokie klaunai čia susirinko ...

Kokie klaunai čia susirinko ... portretas
Klaipediške . Leistinas greitis dviračiu takuose buvo 25 km/H . Ir jai kas nesilaiko tos taisykles . Tai tuos ir bauskit . O nevisus .Parblošta paspirtukininko dėl didelio važiavimo greičio durni tie paspirtukininkai be apsaugu važiuoja . Ir kam ta greiti mažinanat iki 20 km /h net dviratininkas greičiau važiuoja minant . Nepritariu toms taisyklems . Vo galėtu bausti tuos kurie važiuoja be apsaugu . Ir nesilaiko taisykliu . Prieš perkant paspirtuka turėtu praiti mokymus ...

Vidmantas

Vidmantas portretas
Ko ne nuo 50 metu

Klaipediske

Klaipediske portretas
Baisu, kai laksto paspirtukais , kulturos ne laso.Keliamas pavojus pestiems, dviratininkams ir ypac vyresnio amziaus zmonems.Iseina, kad dviraciu takus atiduodat paspirtukams? 2022 m virs 200 simtu suzeistu del paspirtuku, tai valdziai dar mazai kraujo?

Audronė

Audronė portretas
Ne vieną kartą buvau vos neparblokšta paspirtuko,nesaugu vaikščioti šaligatviais.Šaligatviai turėtų būti pėstiesiems.

hakeris

hakeris portretas
baigiu sukonstruoti elektroninį greičio ribotuvą , veikia iki 15-20m. , nu blin pažiūrėiu kai stabdysiu kokį asilą jam nežinant , lekiantį ... tikiuosi kad pavyks - dirbtinis intelektas !!! kas domisi elektronika - pasidomėkite , shema visai paprasta.

nauja nesąmonė

nauja nesąmonė portretas
kas užsiims dokumentų tikrinimu(kokių), ir ką baus-tėvus?

naivuoliams - patikluoliams

naivuoliams - patikluoliams portretas
ir jūs tikitės , kad bus laikomasi naujų taisyklių ? aha , policija gaudys ? KOL PATYS NIŠSIDAUŽYS - TVARKOS NEBUS ! ko ir linkiu visiems-oms debilams paspirtukininkams ! važinėkite ne po 2 , o po 3 , ir vadeliotojas būtinai skrolink mobiliaką !

pescioji

pescioji portretas
negaila nei vieno paspirtukininko,tegu dauzosi dantis jei pinigu daugiau nei proto,Laksto vaikai,stovi po du ir tt.Sekmes gydantis kaulus

senjoras

senjoras portretas
Tie paspirdukininkai visai išnaglėjo pradėjussvarstyti jų reglamentavimo taisykles. Net iš pėstiesiems skirto šaligatvio pereinant dviračių taką kad patekti į priešais stovinčią autobusų stotelę,atlėkęs paspirdukininkas iškoliojo ko čia vaikštai. Kad jis galvą nusisuktų

Ko norėti,

Ko norėti, portretas
Juk seimūnai takais ir šaligatviais nevaikšto-jie skuba,,išvažinėti,, kanceliarinį benziną.

Pensiniks

Pensiniks portretas
Reikia keisti kelių policijos darbą. Daugiau dėmesio skirti, tikrinant pėsčiųjų bei dviračių takų dalyvius. Ar bent kartą buvo surengta akcija, patikrinat, ar netrukdo pėstieji pažymėtose dviračių takuose? Dažnai pastebiu žmones, manančius, jog mažametis vaikas suteikia teisę nesilaikyti eismo taisyklių ir trukdyti kitiems eismo dalyviams.

Ligonių bei pėsčiųjų ŽT gynėjai

Ligonių bei pėsčiųjų ŽT gynėjai portretas
o taip pat Ligonių kasos turėtų pareikalauti pusaukščiais krūmais apsodintos žaliosios juostos tarp šaligatvių ir dviračių takų, kad neliktų galimybės vieniems su kitais susiliesti.

BŪTINA UŽDRAUSTI

BŪTINA UŽDRAUSTI portretas
jei neuždraudžia važiuoti šaligatviu nei dviračiams, nei „prispirtukams", BŪTINA UŽDRAUSTI parduoti ir naudotis GARSINIO SIGNALO NETURINČIAIS, O taip pat VAŽIUOTI jais a) per pėsčiųjų ir jų tako sankirtą gatvių kryžkelėse ir b) pro visuom.TRANSPORTO STOTELES (BŪTINA NULIPTI!). --- SIGNALĄ reikia ĮJUNGTI ne tada, kai jau brauki pėsčiajam per šoną, bet IŠ ANKSTO, it TOLO, kad ir judėjimo, regos, klausos, orientacijos ir kt. sunkumų turintys, mažylį vedantys, nešulį nešantys ir t.t. ne tik išgirstų, bet ir suprastų, atskirtų šį garsą IŠ BENDRO APLINKOS TRIUKŠMO, ir SPĖTŲ SAUGIAI REAGUOTI į artėjantį pavojų. Tiek dviračiui, tiek el.paspirtukams būtinas TAS PATS (VIENODAS) signalas, nesupainiojamas nei su paukščio čiulbesiu, nei su jokiais kitais gatvės garsais - ryškus, GARSUS, NE5PRASTAS. Kai jis bus sukurtas, visuomenę reiktų iš anksto su juo supažindinti - bent porą savaičių kasdien leisti tą garsą per radiją, TV, internetinėje žiniasklaidoje, soc. tinkluose.

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Nepraleidęs pėščiojo,ar kalbantis mobiliu,gali netekti teisių-čiq trenktas į pėstyjį,ir nugaros toliau-ką rūkote,seimūnai...

paleido

paleido portretas
zarazą,leido įsitvirtinti,o dabar imituoja susirūpinimą.

?

? portretas
Tai kas matuos greitį ant šaligatvių? Turbūt seimo nariai?

naher

naher portretas
šendiena paspirtuko,,šoferis,,Mindaugo prospekte,šaligatvyje atlėkes iš nugaros, taip trenkė pravažiuodamas į ranką,kad apsisukau-ir nuvarė. saugokitės,padlos. O jūs seimo idiotai ,3 metus laukėte-tai tas pats,kas Ukrainos užtvankos vandenį stabdytumėte maišais smėlio.

...

... portretas
prisižaidėt durniai,taip jums ir reikia,o juk kažkada ir mopedams nereikėjo nei teisių,nei draudimo,nei apžiūros,nei numerių,viskas per bukagalvius,džiaukitės dabar

Tai

Tai portretas
Kokie pėsčiųjų takai jei pėstysis turi saugotis dviratininkų ir dar visokiausių paspirtukų. Lietuvoje pėstysis nesaugus. Šaligatviai virsta nesaugiomis gatvėmis

Mantas

Mantas portretas
Pas mus rajone šaligatvius tvarkė dar sovietų sąjungoje, todėl neteko matyti el paspirtuko. Tikiuosi taip bus ir toliau. Ačiū savivaldybei, kad apsaugo pėsčiuosius.

Justas

Justas portretas
Idijotai!Šaligatvio plotis 2 m.Vos prasilenkia pėstieji,mamytės su vežimėliais,vaikai,o čia paspirtukai.Kad jie jūs ir nutrenktu.

To o tai

To o tai portretas
Dviračiu ar triračiu važinėkit, neįgaliojo vežimėliu, jei jau kojos nejuda. Būtinai šaligatviu? Yra mirtinai nudaužtų vaikų jau nevienas. Paspirtukas yra pavojinga transporto priemonė, būtent todėl kad nestabilus. Daug kritimų verčiantis į priekį, kas sąlygoja sunkias veido srities traumas. Kai reiks kokių 5-6 implantų ir sukabinti sutrupėjusį žandikaulį, invalidumas tikrai nesumažės. O va kišenė gerokai nukentės. O jei dar smegenis sutrenksit rimtai? Paspirtukas skaičiuojant vartotojų ir traumų santykį pavojingumu žymiai lenkia dviratį. Ir maždaug lygus motociklui.

O tai

O tai portretas
Kas sako paspirtukus i gatves manau nera vaziaves paspirtuku, gatveje akmuo ar duobike ir paspirtukas krenta ar norit, kad kristu po jusu masinu ratais? Tik nesenai duodavo kompensacija pirkt paspirtukui uz tarsia masina o dabar draust ot kokie. Man 60 metu as neigalus ir paspirtukas man susisiekimo priemone. Taisykles buvo geros ir anksciau tai bauskit kas ju nesilaiko o ne visus.

Na, ką aš žinau

Na, ką aš žinau portretas
Vieną paspirtukininką nutrenkiau - netyčia. Saulė, pamiršau akinius. Žiūriu stotelėje į švieslentę, prisidengiau akis ranka nuo saulės, kažkokia širšė - kai mostelėjau. Akių nugaroj neturiu - nemačiau, kad paspirtukininkas - nutrenkiau, to keliai kruvini, keikiasi. Aš: atsiprašau, atsiprašau, nenorėjau, o, mano troleibusas - įšokau ir nuvažiavau. Na, nenorėjau nei nutrenkti, nei užmušti. Būna.

uuuiii

uuuiii portretas
Sabatauskas - mėmė. Viskas ką dabar priėmė yra logiška ir su kaupu, t.y. apribotas paspirtuko greitis 20 km/h, o važiuojant pro pėsčiąjį 7 km/h, nesukels pavojaus niekam.

Tom Tom turn around

Tom Tom turn around portretas
Balsuojam už tai, kad paspirtukai būtų skraidantys

Ona

Ona portretas
Kol kokio seimo nario vaiko neužmuš el. paspirtukas šaligatvyje tol jie nesugebės priimti teisingo įstatymo.

23

23 portretas
Kokio išsilavinimo tie seimo narei? Jeigu nesupranta kas yra transporto priemonė.

Jokių motorinių transporto priemonių

Jokių motorinių transporto priemonių portretas
Šaligatviuose ir pėsčiųjų takuose negali būti. Dar mopedams leiskite šaligatviais varinėti. Elektrinis paspirtukas yra motorinė transporto priemonė ir niekas kitas. Elektriniams automobiliams juk neleidžiama šaligatviais važinėti.

66

66 portretas
Ne valstybė, o tiesiog "Durnių laivas".

Antanas

Antanas portretas
Paspirtukai šaligatviuose - apgailėtina. Man darosi bloga gyventi Lietuvoje, kai valdžioje tokie "proto bokštai".

Absurdo teatras

Absurdo teatras portretas
Koks važinėjimas šaligatviais? Ar dar mažai nelaimių?

Vairuotojams

Vairuotojams portretas
bus suteikta galimybė važiuoti 20 km/ val . greičiu. Ot džiaugsmas vairuojantiems a/mašinas, jie bus priversti užleisti kelią paspirtukams , o patys turės važiuoti autobusais .

Ko jūs čia niaujatės

Ko jūs čia niaujatės portretas
tėvas televizoirius jums viską pasakys ką daryt, ką galvot ir kur eiti. O eiti tai lieps nax.

BŪTINA

BŪTINA portretas
į paspirdukus įdėti garso simuliatorių, kad krioktų kaip pirda. Tada niekas nenukentės.

skaitytojas

skaitytojas portretas
koks gali buti vazinejinas saligatviais kur vaiksto piestieji, pvz.Gertrudos g

OPS

OPS portretas
Kas vykdys kontriole? Atsakymas, nekas. Taisykliu užtenka ir dabar, tik visiems dzin.)))

Kopūstas.

Kopūstas. portretas
Nu ką, bus daug nelaimingų įvykių. Į klyną nevienam ir nevienai bus įvairuota. Užuojauta pėstiesiems, o seime tai iškarto matosi jog Besmegeniai sėdi ir ora gadina.

Iki

Iki  portretas
16 metu daug ju nedagyvens...

Hmm

Hmm portretas
O kas tie 30 kurie susilaikė,jie ką be nuomonės,tad jo jie ten sėdi jei nežino kaip balsuoti.

Stebėtojas

Stebėtojas  portretas
Tegul padaro , specialius kelius jiems . O tai važinėja , su dviratininkais .

Retorinis klausimas

Retorinis klausimas portretas
Kiek policija per metus nubaudžia pėsčiųjų, kurie vaikšto dviračių takais? Teisybė yra tų, kurių daugiau yra, garsiau šaukia. Kiti dalykai niekam neįdomus.. nuo savęs pradėti niekas nenori.

balansinis dviratukas

balansinis dviratukas portretas
o kad dviems ar trims važiuoti negalima - neintraukė į draudimus ?

Uzdraust!

Uzdraust! portretas
Uzdraust!

Paskelbkite

Paskelbkite portretas
akcija : "Naujas emobilis uz 10 nutrekstu paspirtukininku!" Ir - problema isnyks!

Klpd.

Klpd. portretas
Artistai. Pirmiausia leido tiek paspirtukus su visom laisvėm gatvėse, tiek el,cigaretes o dabar jau baisus susirūpinimas (visi 144 rūpintojėliai:D) O dabar tie patys turi ką veikt vos ne kiekviename seimo posėdyje niurkydami šitas temas vienaip ar kitaip. Pasiūlymų projektai paketų paketuose, straipsnių pataisos ir pakeitimai plūsta upe:D) Ar ne jūs kažkada gerbiamieji, palaiminot tiek el.rūkymą ir paspirtukų populiarinimą?:D Reziume: kai vengi dirbti tą ką privalai bet nenori, tenka imituoti darbą niekinėmis ir nebūtinomis temomis

Labai gerai

Labai gerai portretas
Tegul važinėja gatvėmis, kur visi greitai bus numušti automobilių. Tokiu būdu baigsis šita paspirtukų nesąmonė.

to Gytis

to Gytis portretas
Anksčiau vaikai sugebėdavo nukeliauti į mokyklą SAVOMIS KOJOMIS ir be jokių paspirtukų. Tai kas, kad keleta metų važinėja? Kaip priprato, tai lygiai taip pat ir atpras. Vaikai užtektinai mokyklos suole ir namie prisisėdi, tad pajudėti nepakenktų. Patys tėvai kalti, kad jaunimėlis toks išpleręs, silpnas auga, nes pasivaikščiojimą laiko bausme. Nedarykite iš sveiko vaiko neįgaliojo.

geriausia iš vis uždrausti šią pavojingą nesąmonę,

geriausia iš vis uždrausti šią pavojingą nesąmonę,  portretas
laksto piemengaliai, kuriems ne pro šalį būtų pasivaikščioti, ne veltui 70% jaunimo vos ne invalidai.. Važinėti turėtų išskirtinai dviračių takais ir su greičio ribotuvais iki 8-10km/h. Bet , čia tik pasvajojimai, nes tai - big biznis.

Gytis

Gytis portretas
Kada šita vyriausybė baigs tyčiotis iš savo piliečių? Tai jeigu norit tautą naikinti, tai siūskit į karą Ukrainoje, bus nors nauda kažkokia! Kada vyriausybė atsakys už savo veiksmus? Ką daryti tiems, kurių vaikai jau kelis metus į mokyklas elektriniais paspirtukais šaligatviais saugiai važiuoja? Gal jau tikrai laikas šitam seimui atsistatydinti? Siūlyčiau visiems paspirtukų turėtojams šiandien pasivažinėjimą prie seimo surengti.

To Anonimas

To Anonimas portretas
O dabar ju netruksta? Kai kad patektum pas tramotologa reikia laukti pora menesiu.

Aš manau

Aš manau portretas
labai gerai ,reikia padaryti taip kaip buvo padaryta su motoroleriais ,registracijos numeriai ,tech.apžiūra, draudimas ir baigėsi problemos

Anonimas

Anonimas portretas
gal kas atkreipė dėmesį, kaip tai vyksta Romoje? Visi ratuoti - tik gatvėje. Šaligatviais galima vaikščioti nesisaugant

Anonimas

Anonimas portretas
NA MATAU BUS PRIBLEMA..PRITRUKS TRAUMATOLOGŲ...

PASPIRTUKININKAS

PASPIRTUKININKAS portretas
SKRAIDYSIME ORU....

kaunietis

kaunietis portretas
Tai tarp masinu manot jiems saugiau bus? Visiska debilu vyriausybe

seniai laikas tuos ūrodus

seniai laikas tuos ūrodus portretas
nuo šaligatvių nuvaryti, išpindėjo visai, nesvarbu ar sena nuokruša, ar sniurglaižinis, spaudžia iš tų savo triperių paskutine dvasia, betmenai sušikti

Jo

Jo portretas
Siauros gatves puikiai tinka vaziuoti paspirtukams tarp automobiliu.

tai jo jo

tai jo jo portretas
kaip ir viskas Lietuvoje - is pradziu visus ant ju susodino - rinkites eko transporta, patys ministrai vazinejo, i utilizuotas masinas maine... Sekantis balsavimas gal dar del ju apmokestinimo bus? Ar ju bent isivaizduojat, uz kiek auku atsakingi busit, kai zmones isvysit jais i gatves vazinet?

Galerijos

Daugiau straipsnių