G. Nausėda: pergalė yra galimybė pratęsti darbus

  • Teksto dydis:

Balsą išankstiniame balsavime atidavęs perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad pergalė prezidento rinkimuose leistų tęsti pastaruosius penkerius metus vykdytus darbus. Nors anksčiau ėmėsi prognozių, kokiu rezultatu viliasi laimėti sekmadienį vyksiančius rinkimus, dabar G. Nausėda tikina nenorįs kalbėti apie konkretų rezultatą.

„Šiuo metu rezultatas – 0:0. Viskas priklausys nuo to, kaip aktyviai žmonės dalyvaus, kiek jie norės išreikšti savo pilietinę poziciją. Kiek man žinoma, pirmosios dienos parodė, kad balsavimo aktyvumas yra panašus. Manyčiau, kad tai yra neblogas balsavimo aktyvumas, bet visada galima šiek tiek geriau. Todėl labai kviečiu Lietuvos žmones ateiti į rinkimus, išreikšti savo nuomonę“, – Švenčionyse atidavęs balsą išankstiniame balsavime sakė G. Nausėda.

„Aš šiuo metu nenorėčiau kalbėti apie rezultatą. Kaip minėjau, jis priklausys nuo balsavimo aktyvumo. Bet pergalė yra pergalė. Pergalė yra svarbi ne tiek pati savaime, kiek pergalė yra galimybė pratęsti tuos darbus, kuriuos vykdžiau pastaruosius penkerius metus“, – pridūrė jis.

Tarp prioritetų antrojoje kadencijoje – šeimų skatinimo politika

Šiuo metu rezultatas – 0:0. Viskas priklausys nuo to, kaip aktyviai žmonės dalyvaus, kiek jie norės išreikšti savo pilietinę poziciją.

Paklaustas apie antrosios kadencijos prioritetus, jei būtų perrinktas, G. Nausėda pažymėjo sieksiantis sutarimo su Vyriausybe dėl šeimų skatinimo politikos kūrimo.

„Labai kompleksiškai noriu prieiti prie šeimų skatinimo politikos. (...) Reikia eiti į priekį ir siekti sutarimo su Vyriausybe, kad šeimos politika būtų pagrįsta ne tik mokestinėmis lengvatomis, bet ir atitinkama apsirūpinimo būstu politika, darbo rinkos tam tikrais reguliavimo elementais – kad žmonės, kurie augina vaikus, suprastų ir gerai žinotų, kad valstybė nepalieka jų likimo valiai“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Tikrai norime, kad Lietuvoje būtų daugiau vaikučių, kad mūsų mokyklos pilnėtų, kad socialinės įstaigos turėtų ką veikti ir manau, kad Lietuva, toks gražus ir nuostabus kraštas, tiesiog nusipelno turėti daugiau gyventojų“, – sakė prezidentas.

ELTA primena, kad antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrajame ture. Pagrindinė rinkimų diena – sekmadienis. Pirmajame rinkimų ture daugiausiai rinkėjų balsų surinko G. Nausėda, kurį palaikė 632 811 rinkėjai arba 43,95 proc. Už Ingridą Šimonytę balsavo 288 774 rinkėjai (20,05 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
Geriau nieko nedarantis Nuseda, nei aktyviai žmones smaugianti KONSERVĖ Šamonė. Jei išrinksimę ją- koservai valdys dar penkis metus.

diedas

diedas portretas
Kokius darbus? Nausėda nedirba stipriau už Smetoną.

Kolumbas

Kolumbas portretas
Jusu darbai tai malti liezuviu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių